Cuprins:

 

Ce este Sindromul Down

Sindromul Down este o afecțiune congenitală ce afectează unul din o mie de copii. De reținut faptul că nu este o boală și nu se poate vindeca. Copiii diagnosticați cu Sindromul Down prezintă o întârziere a dezvoltării pe tot parcusul vieții. Disfuncţia cromozomială în cazul sindromului Down se manifestă prin prezența suplimentară a unei părţi sau a întregului cromozom 21. Mai exact, o persoană cu sindrom Down are „de două ori” cromozomul 21, având în total un număr de 47 de cromozomi, faţă de 46, cât este considerat normal.

Există trei tipuri de Sindrom Down, în funcție de aspectul cromozomului 21: trisomia 21, mozaicism (în 2% din cazuri) şi translocaţie (4% din cazuri).

 

Cauzele apariției

Nu s-au identificat deocamdată cauzele pentru apariția cromozomului în plus, deşi cercetările genetice evoluează permanent. Totuși, vârsta mamei ar fi un factor important:  de la 35 de ani în sus, femeile au semnificativ mai multe șanse de a naște un copil cu Sindrom Down.  Anomalia cromozomială se produce în momentul concepţiei, atunci când diviziunea celulară nu are loc în mod corect, fără a implica vina vreunui părinte.  În cazul în care părinţii sunt diagnosticaţi ca fiind purtători ai cromozomului 21 cu translocaţie, riscul naşterii unui copil afectat creşte.

Testări recomandate în timpul sarcinii

Analizele de sânge

Ecografiile 

Testele de diagnostic  

Amniocenteza  

 

Diagnosticarea acestuia

Nou-născuții cu sindromul Down prezintă anumite caracteristici precum:

  • lungime și greutate mai mică decât parametrii vârstei gestaționale
  • musculatura nu prezintă un tonus normal având un aspect mai flasc
  • hiperlaxitate ligamentară – instabilitate articulară în momentul în care se necesită menținerea unei poziții fixe
  • fața mică și rotundă
  • ochi oblici, axul orbital orizontal este orientat oblic în jos, deschiderea palpebrală fiind alungită
  • gât scurt cu exces de piele în zona cervicală
Ce probleme va avea copilul

Sugarii vor atinge reperele de creștere (statul în șezut, statul în picioare, mersul și vorbitul) mai târziu decât ceilalți copii. Este esential să se înceapă de timpuriu un plan de terapii pentru a ajuta copiii să dezvolte abilități motorii si lingvistice. De asemenea, aproximativ jumătate din copiii cu sindromul Down au probleme cu auzul și vederea.

Este foarte important ca acești copii să fie integrați în colectivități, precum grădinițe și școli. Au nevoie de mult suport moral, atât din partea părinților, cât și din partea celorlalți copii, având dificultăți destul de mari în confruntarea cu emoțiile și sentimentele puternice specifice vârstei.

 

Copiii cu Down pot avea o viață lungă și satisfăcătoare. Au nevoie însă de posibilitatea de a-și dezvolta aptitudinile și de independență.

copil sindromul DownBaby Stem te ajută să stai fără griji și după ce treci cu bine de perioada de sarcină, aducând în România prima colaborare exclusivă cu Seracell. Seracell este banca de celule stem  nr. 1 din Germania, care oferă procedee profesionale de recoltare și de depozitare a celulelor stem, pentru a putea combate posibilitatea apariției a mai mult de 40 de boli grave. Pentru mai multe detalii, vizitează babystem.roNota pentru Sindromul down: ce este, cauzele apariției și diagnosticarea acestuia: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile