Sinuzita in sarcina – Cum tratezi această boală în perioda sarcinii și ce complicații pot apărea?

Presiunea sinusală, nasul înfunfat și o durere în gât? Ei bine, s-ar putea să ai sinuzită. Infecțiile sinusale pot deveni și mai problematice în timpul sarcinii.

Cuprins:

Sinuzita – cum se manifesta si cauze pentru care apare 

Sinuzita apare atunci când se dezvoltă o infecție în mucoasa uneia dintre cele patru cavități nazale, care poate provoca inflamații și o obstrucție nazală care inhibă drenarea corespunzătoare a mucusului. Acest lucru poate duce la simptome precum nas înfundat și presiune dureroasă în jurul frunții și ochilor. Astfel de infecții pot fi cauzate de o bacterie, virus sau ciupercă, deși frigul este cel mai frecvent factor care contribuie la infecțiile sinusale. Află mai multe despre tratarea unei sinuzite în timpul sarcinii.

Dacă treci printr-o o infecție a sinusurilor în timpul sarcinii, poți fi tentată să iei anumite medicamente pentru o vindecare rapidă. Cu toate acestea, în timp ce anumite medicamente sunt sigure de utilizat, în timpul sarcinii, este posibil ca alte medicamente utilizate în mod obișnuit să nu fie atât de potrivite în aceasta perioadă. De asemenea, s-ar putea să constați că unele remedii făcute acasă pot fi la fel de eficiente pentru ameliorarea simptomelor.

Remedii „home made” pentru sinuzita în timpul sarcinii

Există multe remedii naturale sigure pe care le poți utiliza pentru a diminua simptomele și a te recupera rapid dintr-o infecție a sinusurilor:

  • Bea multe lichide, cum ar fi apă și suc de citrice. A rămâne hidratată este important pentru a putea să lupți împotriva infecției și pentru a curăța un nas înfundat.
  • Utilizează irigarea salină nazală sau picături de nas saline. Îți poți face singură picături pentru nas combinând 1 cană de apă caldă cu o jumătate de linguriță de sare și un pic de bicarbonat de sodiu.
  • Folosește un umidificator noaptea. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea respirației. Poți, de asemenea, să stai deasupra unei oale cu apă fierbinte, așezând un prosop pe cap, inspirând astfel, aburii. Te va ajuta să deblochezi nasul înfundat și să poți respira din nou normal.
  • Pentru o durere în gât, fă gargară cu apă sărată. Mierea și lămâia pot calma, de asemenea, o durere în gât.
  • Dormi suficient. Asigură-te că obții suficiente ore de somn, deoarece acest lucru va ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva infecției.
  • Consumă vitamine si ai o alimentație echilibrată. În timpul sarcinii, un lucru frecvent este să-ți pierzi pofta de mâncare și este posibil să te simți rău. Cu toate acestea, chiar dacă nu ai pofta de mâncare, este important să mănânci corespunzător. Dacă îți pierzi pofta de mâncare, încearcă totuși să mănânci porți mai mici, dar mai dese. De asemenea, pune accent pe alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructe și legume. Supa poate fi, de asemenea, o opțiune ideală.

Așadar, acestea sunt cele mai indicate remedii ”home made” pe care le poți aplica dacă suferi de sinuzită. Nu uita, totuși să consulți părerea unui specialist, care îți poate recomanda soluții optime ce te vor ajuta să depășești această problemă în perioada sarcinii. 

Voteaza Sinuzita in sarcina – Cum tratezi această boală în perioda sarcinii și ce complicații pot apărea?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile