Somnul odihnitor în sarcină

Știm cât de importantă este odihna în sarcină, iar un somn odihnitor este cu adevărat important, întrucât o ajută pe mamă și făt să-și refacă forțele pentru o nouă zi. De aceea, dacă sunteți de părere că trebuie să schimbați salteaua și pernele pe care veți dormi în sarcină, atunci sfaturile noastre o să vă fie de real folos.

Salteaua: aceasta trebuie să fie aleasă chiar de către viitoarea mămică. Încercați-o în magazin, pentru unele femei însărcinate sunt mai comode saltelele moi, pentru altele cele ortopedice.

Pernele: în această perioadă trebuie să aveți mai multe modele și mai multe dimensiuni. Așezați-le după cap, între picioare și lateral, sub burtă. Puteți încerca să țineți o pernă între genunchi și una sub burtă, din lateral. Este o poziție confortabilă pentru multe dintre femeile însărcinate. Uneori, când vă doare spatele puteți ține o pernă moale și sub coloană.

În ultimele săptămâni de sarcină nu este indicat să dormiți pe spate, pentru că presiunea pe vene este destul de mare și poate bloca alimentarea cu oxigen.

Cămașa de noapte și lenjeria de pat: materialele din care sunt confecționate acestea trebuie să fie neapărat naturale. Femeia însărcinată poate simți mâncărimi în zona abdomenului, din cauza pielii ce se întinde, tocmai de aceea trebuie evitate materialele care ar putea provoca alergii. Pijamaua trebuie să fie foarte comodă și lejeră.

Plapuma: dacă nu aveți alergii la puf sau lână alegeți o plapumă din aceste materiale. Sun naturale și călduroase.