Spanacul în sarcină – Beneficii pentru mama și copil + Sugestii de consumare!

Spanacul este o legumă hrănitoare, plină de nutrienți. Când ești însărcinată, corpul tău are nevoie de o cantitate suficientă de nutrienți potriviți pentru creșterea și dezvoltarea fătului. În cazul în care te întrebi dacă poți sau nu poți mânca spanac în timpul sarcinii, atunci iată tot ce trebuie să știi.

Cuprins
Beneficiile uimitoare ale spanacului în timpul sarcinii
Cum poți prepara spanacul în timpul sarcinii

Beneficiile uimitoare ale spanacului în timpul sarcinii

1. Conține acid folic

Acidul folic este necesar pentru creșterea și dezvoltarea copilului în pântece. Contribuie la dezvoltarea coloanei vertebrale și previne avortul spontan. De asemenea, ajută la creșterea producției de celule roșii din sânge, prevenind astfel, afecțiuni precum anemia.

2. Îmbunătățește starea de spirit

Vitamina B din spanac este miraculoasă! Dacă te-ai confruntat cu o stare de spirit mai puțin promițătoare, ia în considerare să introduci spanacul în alimentația ta. Creierul și corpul îți vor mulțumi. Consumul de spanac combate depresia, reduce stresul și anxietatea.

3. Întărește oasele și dinții

Calciul este un mineral important care este necesar pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a oaselor și a dinților. Obții aproximativ 99 mg de calciu într-o porție de 100 g de spanac. Pe lângă dezvoltarea oaselor, calciul este necesar pentru prevenirea cheagurilor de sânge în artere și este responsabil pentru îmbunătățirea funcțiilor nervoase și musculare.

4. Conține vitamina E

Aportul suficient de vitamina E este în mod remarcabil în strânsă legătură cu prevenirea astmului. De la echilibrarea hormonilor până la prevenirea simptomelor PMS și lupta împotriva daunelor radicalilor liberi, Vitamina E îți îmbunătățește vederea și echilibrează nivelul colesterolului din corp.

5. Ameliorează durerile

Spanacul conține compuși antiinflamatori care asigură ameliorarea durerilor. Durerile din timpul sarcinii pot reprezenta o problemă pentr viitoarele mămici. Insă, consumând în mod constant spanac, durerilor se vor ameliora.

Cum poți prepara spanacul în timpul sarcinii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Când vine vorba de spanac, ai numeroase moduri în care îl poți consuma. Îl poți adăuga crud în salate, îl poți găti la aburi ca garnitură la diferite preparate sau îl poți intergra în smoothie-uri.
Indiferent de preferința ta, spanacul este o sursă excelentă de nutrienți bineveniți pe toată durata sarcinii.

Nota pentru Spanacul în sarcină – Beneficii pentru mama și copil + Sugestii de consumare!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile