De multe ori femeile care sunt obișnuite cu un nivel crescut al efortului se pot simți frustrate în timpul celor 9 luni de sarcină, când vor fi forțate să reducă din dificultatea exercițiilor pe care le fac. Efectuarea unor exerciții simple este absolut necesară în cazul gravidelor, ca semn al grijii pe care o poartă pentru cel mic. Grija de mamă merge însă mai departe, deoarece viitoarele mămici responsabile ar trebui să opteze pentru recoltarea de celule stem la naștere, pentru a oferi celui mic oportunități de vindecare pentru peste 80 de boli standardizate.  Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem, în Germania.

Iată câteva aspecte importante ale sportului în timpul sarcinii

  1. Sportul nu va răni bebelușul

Principala grijă a gravidelor, vis-a-vis de sport în timpul sarcinii, se leagă de faptul că acestea se tem de avortul spontan. Medicii sunt însă de părere că niciun efort fizic, făcut în limite normale, nu va afecta starea de sănătate a celui mic. Singura diferență, spun specialiștii, se leagă de faptul că o gravidă va obosi mult mai repede decât o femeie care nu poartă în pântec un copil. Astfel, în timpul sarcinii, atunci când gravidele fac sport, ritmul cardiac crește simțitor, ceea ce le conduce către epuizare rapidă.

  1. Starea fizică a gravidelor care fac sport este îmbunătățită corespunzător

Femeile însărcinate care fac sport vor simți adesea că rămân fără respirație, aceasta este principala senzație pe care o au, simțind nevoia să respire din ce în ce mai repede. Studiile au arătat că în timpul sarcinii, o gravidă respiră cu 20-25% mai mult aer, pentru că are nevoie să scape de nivelurile de dioxid de carbon. Denis Jensen, de la Universitatea din Queens, spune că o femeie care respiră mai greu în timpul sarcinii, nu este neapărat o femeie care nu se află într-o condiție fizică bună. În plus, după cercetări amănunțite, acesta a observat că dacă femeile gravide respiră mai des în timpul exercițiilor fizice, acestea devin mai rezistente.

  1. Ce exerciții trebuie evitate, în timpul sarcinii?

Exercițiile pe care gravidele au voie să le facă sunt destul de simple, au un grad mic de dificultate și nu le supun niciunui risc pe viitoarele mămici. Înnotul, mersul pe bicicletă ușor, plimbările dese, toate aceste vor ajuta gravida să se simtă confortabil în pielea ei și să aibă o sarcină perfectă, fără mari neplăceri.

De asemenea, scufundările ar trebui evitate, călăria, sau orice alt tip de sport extrem, care ar dăuna stării de sănătate a gravidelor.

  1. Când trebuie oprite exercițiile fizice?

Specialiștii sunt de părere că exercițiile fizice ar trebui oprite dacă viitoarele mămici au dureri sau dacă simt că ceva nu este în regulă cu sarcina. Principalele simptome care cer încetarea urgentă a exercițiilor fizice sunt:

  • Sângerările vaginale
  • Crampele abdominale
  • Dureri de cap asociate cu lumina
  • Greața excesivă
  • Dureri de cap extreme

 

  1. Ajută exercițiile fizice la o stare de spirit mai bună?

Exercițiile fizice în timpul sarcinii nu ajută doar la păstrarea unei forme de invidiat a corpului, ci contribuie și la o stare de spirit extraordinară.  Acestea mențin endorfinele la nivel crescut, ceea ce înseamă o stare de fericire permanentă. Afluxul masiv de estrogen din timpul sarcinii coduce la tulburări mari de dispoziție, de aceea o bună coordonare a minții și a corpului este absolut necesară.

Seracell este cea mai mare banca de sange placentar autolog, cu sediul în Berlin și dispune de două acreditări extrem de importante GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.Voteaza Sportul în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile