Sportul în timpul sarcinii

De multe ori femeile care sunt obișnuite cu un nivel crescut al efortului se pot simți frustrate în timpul celor 9 luni de sarcină, când vor fi forțate să reducă din dificultatea exercițiilor pe care le fac. Efectuarea unor exerciții simple este absolut necesară în cazul gravidelor, ca semn al grijii pe care o poartă pentru cel mic. Grija de mamă merge însă mai departe, deoarece viitoarele mămici responsabile ar trebui să opteze pentru recoltarea de celule stem la naștere, pentru a oferi celui mic oportunități de vindecare pentru peste 80 de boli standardizate.  Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem, în Germania.

Iată câteva aspecte importante ale sportului în timpul sarcinii

  1. Sportul nu va răni bebelușul

Principala grijă a gravidelor, vis-a-vis de sport în timpul sarcinii, se leagă de faptul că acestea se tem de avortul spontan. Medicii sunt însă de părere că niciun efort fizic, făcut în limite normale, nu va afecta starea de sănătate a celui mic. Singura diferență, spun specialiștii, se leagă de faptul că o gravidă va obosi mult mai repede decât o femeie care nu poartă în pântec un copil. Astfel, în timpul sarcinii, atunci când gravidele fac sport, ritmul cardiac crește simțitor, ceea ce le conduce către epuizare rapidă.

  1. Starea fizică a gravidelor care fac sport este îmbunătățită corespunzător

Femeile însărcinate care fac sport vor simți adesea că rămân fără respirație, aceasta este principala senzație pe care o au, simțind nevoia să respire din ce în ce mai repede. Studiile au arătat că în timpul sarcinii, o gravidă respiră cu 20-25% mai mult aer, pentru că are nevoie să scape de nivelurile de dioxid de carbon. Denis Jensen, de la Universitatea din Queens, spune că o femeie care respiră mai greu în timpul sarcinii, nu este neapărat o femeie care nu se află într-o condiție fizică bună. În plus, după cercetări amănunțite, acesta a observat că dacă femeile gravide respiră mai des în timpul exercițiilor fizice, acestea devin mai rezistente.

  1. Ce exerciții trebuie evitate, în timpul sarcinii?

Exercițiile pe care gravidele au voie să le facă sunt destul de simple, au un grad mic de dificultate și nu le supun niciunui risc pe viitoarele mămici. Înnotul, mersul pe bicicletă ușor, plimbările dese, toate aceste vor ajuta gravida să se simtă confortabil în pielea ei și să aibă o sarcină perfectă, fără mari neplăceri.

De asemenea, scufundările ar trebui evitate, călăria, sau orice alt tip de sport extrem, care ar dăuna stării de sănătate a gravidelor.

  1. Când trebuie oprite exercițiile fizice?

Specialiștii sunt de părere că exercițiile fizice ar trebui oprite dacă viitoarele mămici au dureri sau dacă simt că ceva nu este în regulă cu sarcina. Principalele simptome care cer încetarea urgentă a exercițiilor fizice sunt:

  • Sângerările vaginale
  • Crampele abdominale
  • Dureri de cap asociate cu lumina
  • Greața excesivă
  • Dureri de cap extreme

 

  1. Ajută exercițiile fizice la o stare de spirit mai bună?

Exercițiile fizice în timpul sarcinii nu ajută doar la păstrarea unei forme de invidiat a corpului, ci contribuie și la o stare de spirit extraordinară.  Acestea mențin endorfinele la nivel crescut, ceea ce înseamă o stare de fericire permanentă. Afluxul masiv de estrogen din timpul sarcinii coduce la tulburări mari de dispoziție, de aceea o bună coordonare a minții și a corpului este absolut necesară.

Seracell este cea mai mare banca de sange placentar autolog, cu sediul în Berlin și dispune de două acreditări extrem de importante GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.