Sarcina este o perioadă minunată și oferă fiecărei viitoare mămici senzații unice, care mai de care mai plăcute și mai speciale. Gravidele sunt, pe toată perioada celor nouă luni, mai sensibile, mai agitate poate, se confruntă cu lipsa somnului, cu kilogramele în plus acumulate și cu stările de irascibilitate greu de controlat.

Sarcina este diferită pentru fiecare femeie în parte, întrucât sunt foarte multe aspecte separate, și doar câteva care se întâlnesc la mai toate femeile.

Cum afectează stresul fătul?

Între viitoarea mămică și făt se creează o legătură extrem de puternică, întrucât cei doi funcționează ca un întreg, astfel că, orice neliniște sau emoție puternică a mamei va fi ulterior transmisă celui mic, afectându-l. Din acest motiv, femeile însărcinate trebuie să își controleze cu foarte multă atenție emoțiile, să nu facă efort mare și să aibă grijă la alimentele pe care le consumă.

Iată 5 aspecte legate de stres, în timpul sarcinii

1. O gravidă informată este o gravidă liniștită

Viitoarele mămici trebuie să își facă  „temele” din timp, pentru a nu fi luate prin surprindere de toate simptomele noi pe care le vor experimenta în timpul sarcinii. Astfel, acestea trebuie să citească materiale informative despre ce vor însemna cu adevărat cele nouă luni de sarcină, la ce schimbări vor fi supuse, cum vor putea să se îngrijească mai bine și de ce lucruri ar trebui să se ferească.

De asemenea, cuvinte precum „nu am știut”, „n-am fost informată”, nu ar trebui să existe în vocabularul gravidelor, pentru a avea cât mai puține griji și presupuneri false, care ar putea „agita” fătul.

O bună cunoaștere a lucrurilor ce urmează să se întâmple, vor diminua stările de stres cauzatoare de confuzie și anxietate și vor permite gravidelor să-și poată manageria extrem de bine emoțiile.

2. Mămicile cu „ștate vechi” pot fi un ajutor real pentru gravide

Sfaturile avizate valorează, de multe ori, mai mult decât o carte citită, astfel că gravidele ar trebui încurajate să ceară sfaturile femeilor care au trecut deja prin experiența unei nașteri și care pot oferi, la rândul lor, informații cu adevărat prețioase.

3. Filtrarea informațiilor trebuie făcută cu mare atenție de viitoarea mămică

Filtrarea informațiilor primite trebuie realizată cu mare grijă de viitoarea mămică. Chiar dacă citesc multe informații și primesc sfaturi utile, fenomenul sarcinii diferă de la femeie la femeie, la fel și afecțiunile sau problemele ce pot apărea pe parcursul celor nouă luni.

Stresul cauzat de lipsa informațiilor sau de teama de nou poate dăuna atât gravidei cât și fătului, astfel că orice sursă de stres trebuie complet eliminată, pe cât posibil, în timpul sarcinii.

4. Planurile de viitor

Viitorul trebuie plănuit cu multă grijă, pentru cel mic. Astfel, părinții trebuie să înțeleagă încă din momentul conceperii responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil. Acest lucru înseamnă o responsabilitate asumată întreaga viață. Recoltarea celulelor stem la naștere este una extrem de importantă, ce trebuie gândită și analizată încă din perioada celor nouă luni de sarcină.

Celulele stem sunt folosite în tratarea a peste 85 de boli, precum diverse tipuri de leucemii, diverse forme de cancer, boli autoimune, etc.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. La Baby Stem, eliberarea se face în maxim 72 de ore de la soliciarea de către părinți, datoritp normelor EU-GMP.

5. Sportul este bun în timpul sarcinii

Activitatea fizică joacă un rol extrem de important în viața unei viitoare mămici. Printre beneficiile sportului se numără o stare de spirit extrem de plăcută, o eliberare a gândurilor mai puțin frumoase, dar și menținerea sănătății întregului corp.

În mod evident, activitatea fizică din timpul sarcinii trebui să fie destul de redusă, desfășurata la îndemnul sau sub îndrumarea unui medic, astfel încât viitoarea mămică să nu pericliteze în niciun fel starea de sănătate a celui mic.

Deciziile viitorilor părinți au un impact extrem de mare asupra bebelușilor, fie că vorbim de decizii mai importante sau mai puțin importante. Recoltarea de celule stem la naștere este un pas pe care toți părinții trebuie să-l facă, pentru a asigura celui mic o viață lipsită de evenimente medicale mai puțin plăcute.

Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale și dispune de două acreditări extrem de importante: GMP și JACIE.

Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la standarde germane, datorită colaborării cu Seracell, care are dispune de patru laboratoare performate, dar și de două camere sterile dotate cu aparate de aer condiționat speciale. În plus, este singura bancă de celule stem care are în vedere recoltarea celulelor stem atât din cordonul ombilical, cât și din cordonul ombilica. Sănătatea celui mic este principala grijă a părinților! Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.roVoteaza Stresul în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile