”Tată de duminică” este adeseori numit părintele după divorț. Copilul va trăi cu mama și își va vedea tatăl doar duminicele, în rarele activități inventate de părinte. Care sunt consecințele acestei situații și cum putem să o transformăm ăîn pozitiv pentru copil.

Deseori tații încearcă să folosească potențialul maxim din această situație, când sunt nevoiți să își vadă copii doar duminicele. Plănuiesc activități cât mai speciale, ieșiri la zoo, la cafenele, la film, sau organizează vreo sărbătoare specială. Într-un fel, acest tip de tată se tranformă într-un fel de ”Moș Crăciun scăpat de sub control”, pentru că rareori din întâlniri copilul se întoarce cu mâna goală. Când revine acasă la mama copilul revine la … banalitatea zilei cu aceleași cerințe aparent stupide: să se spele pe mâini, să-și facă temele, să facă ordine în cameră etc. Copiii se pot supăra, se pot isca certuri cu mama, iar tatăl, dacă mai poartă ceva supărări după divorț ar putea să jubileze în astfel de situații.

Cu toate acestea, un părinte matur și responsabil va înțelege că un astfel de comportament este primejdios.

5 reguli ale ”tatălui de duminică”:

1. Fii un tată adevărat, real, nu o ”baghetă magică”, care îndeplinește toate dorințele – îndeplinirea tuturor dorințelor copilului nu este întotdeauna sănătoasă nici pentru psihicul copilului și nici pentru sănătatea sa. Atunci când regulile lispesc cu desăvârșire, oricât ni s-ar părea de incredibil, copilul simte un disconfort profund, prin comparație cu situația în care există totuși niște reguli de urmat și de respectat.

2. Uneori este indicat să îi interziceți copilului câte ceva (pe bună dreptate) – nu orice, doar ceea ce într-adevăr nu se cade să facă sau să ceară. De exemplu, îi puteți interzice să mănânce multe dulciuri, sau să stea mult în fața calculatorului. Autoritatea tatălui este foarte importantă pentru copil, de aceea va fi ascultată intrdicția, mai ales dacă părerea tatălui coincide cu cea a mamei.

3. Participați la treburile casnice alături de fosta soție – puteți să o ajutați cu cumpărăturile de la piață, sau să înșurubeze o poliță pentru ghiveciul cu flori, dacă în casă nu are cine să îndeplinească ”activitățile pentru bărbați”, faceți-le împreună cu copilul, el va avea un exemplu de tată ”în lucru” și îi va face plăcere să vă ajute și să vă privească.

4. Mergeți la adunarea de părinți – de obicei tații se feresc de această activitate, dar este un bun prilej să aflați mai multe despre copil, să știți cu ce se ocupă și ce-l preocupă.

5. Pe lângă distracție oferiți-i și momente de discuție – ca de la taă la fiu am obișnui să spunem, pentru copil este foarte important dialogul, să povestească, împărtășească cu părintele său ce îl bucură sau ce-l frământă, uneori are nevoie de aceasta mai mult decât de distracție sau o jucărie nouă.

”Nu ne trebuie nimic de la tata” – este replica pe care deseori o spun femeile supărate, ce tocmai au trecut printr-o separare de tatăl copilui. Or, dacă mama nu are nevoie de ajutor în creșterea copilului, cel mic poate resimți nevoia s-l vadă, să discute, să primească ajutor din partea tatălui. Copiii au nevoie de ambii părinți pentru a crește sănătos și armonios, fiecare are altceva de oferit în educația copilului și modul diferit în care o abordează poate fi important pentru echilibrul copilului. De aceea încercați să discutați și să ajungeți la varianta optimă pentru cel mic, fiți siguri că el vă va mulțumi pe deplin când va fi mare, pentru dragostea și echilbrul oferit atunci când nu și le putea sigura singur – în copilărie.Voteaza Tată de duminică: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile