Cuprins

 

Ce este hGC?

hCG sau gonadotropina corionică umană este unul dintre hormonii principali de sarcină. După apariția implantului, placenta începe să formeze și să secrete hCG. Nivelurile hCG cresc și trimit un semnal la corpul luteal pentru a continua să producă progesteron, care la rândul său menține căptușeala uterină și susține embrionul în curs de dezvoltare.

Poți avea acest hormon chiar dacă nu ești însărcinată?

Da, dar nu în cantități semnificative. În timp ce hCG este, în general, considerat hormonul sarcinii, fiecare femeie are niveluri foarte scăzute de hCG (mai puțin de 5 UI / ml). Cu toate acestea, nivelurile de hCG devin semnificative odată ce placenta începe să o secrete în cantități mari. Deci, dacă nu ești însărcinată, nu te aștepta să vezi un test de sarcină pozitiv, deoarece nivelurile de hCG ar fi prea scăzute pentru detectare.

Care este evoluția hormonului hCG

hCG este hormonul de cel mai mare interes în timpul sarcinii. În fapt, nivelurile de hCG sunt cele pe care le măsoară testele de sarcină pentru a îți spune dacă ești gravidă sau nu. Dar, nivelurile hCG pot fi, de asemenea, semnificative în înțelegerea progresului sarcinii.

După apariția implantării, nivelurile hCG se vor dubla la aproximativ 48-72 ore. Nivelurile hCG vor atinge maximul în primele 8-11 săptămâni de sarcină și apoi vor începe să scadă.

Dacă ai întâmpinat avorturi recurente sau ai o sarcină cu risc crescut, atunci medicul îți poate recomanda un test serial beta hCG, testându-ți de câteva ori sângele pentru a vedea cât de rapid este produs acest hormon. Cu toate acestea, dacă nu există semne de probleme potențiale, nivelurile hCG nu vor fi verificate în mod regulat după ce ați confirmat că sunteți gravidă.

Este testul hCG întotdeauna corect?

Nici un test nu este 100 % corect de fiecare dată. Testul hCG poate da atât rezultate fals-negative, cât și rezultate fals-pozitive pentru sarcină. Medicul te va ajuta să îți dați seama de rezultatele obținute sau să efectuezi teste de urmărire dacă există îndoieli.

Anumite medicamente, inclusiv cele care conțin hCG, pot interfera cu rezultatele testelor hCG. Acestea includ medicamente pentru fertilitate. Fumatul poate duce, de asemenea, la niveluri ridicate ale hCG.Voteaza Testul Beta HCG – Cand se face, valori si interpretari!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile