Testul Beta HCG – Cand se face, valori si interpretari!

Cuprins

 

Ce este hGC?

hCG sau gonadotropina corionică umană este unul dintre hormonii principali de sarcină. După apariția implantului, placenta începe să formeze și să secrete hCG. Nivelurile hCG cresc și trimit un semnal la corpul luteal pentru a continua să producă progesteron, care la rândul său menține căptușeala uterină și susține embrionul în curs de dezvoltare.

Poți avea acest hormon chiar dacă nu ești însărcinată?

Da, dar nu în cantități semnificative. În timp ce hCG este, în general, considerat hormonul sarcinii, fiecare femeie are niveluri foarte scăzute de hCG (mai puțin de 5 UI / ml). Cu toate acestea, nivelurile de hCG devin semnificative odată ce placenta începe să o secrete în cantități mari. Deci, dacă nu ești însărcinată, nu te aștepta să vezi un test de sarcină pozitiv, deoarece nivelurile de hCG ar fi prea scăzute pentru detectare.

Care este evoluția hormonului hCG

hCG este hormonul de cel mai mare interes în timpul sarcinii. În fapt, nivelurile de hCG sunt cele pe care le măsoară testele de sarcină pentru a îți spune dacă ești gravidă sau nu. Dar, nivelurile hCG pot fi, de asemenea, semnificative în înțelegerea progresului sarcinii.

După apariția implantării, nivelurile hCG se vor dubla la aproximativ 48-72 ore. Nivelurile hCG vor atinge maximul în primele 8-11 săptămâni de sarcină și apoi vor începe să scadă.

Dacă ai întâmpinat avorturi recurente sau ai o sarcină cu risc crescut, atunci medicul îți poate recomanda un test serial beta hCG, testându-ți de câteva ori sângele pentru a vedea cât de rapid este produs acest hormon. Cu toate acestea, dacă nu există semne de probleme potențiale, nivelurile hCG nu vor fi verificate în mod regulat după ce ați confirmat că sunteți gravidă.

Este testul hCG întotdeauna corect?

Nici un test nu este 100 % corect de fiecare dată. Testul hCG poate da atât rezultate fals-negative, cât și rezultate fals-pozitive pentru sarcină. Medicul te va ajuta să îți dați seama de rezultatele obținute sau să efectuezi teste de urmărire dacă există îndoieli.

Anumite medicamente, inclusiv cele care conțin hCG, pot interfera cu rezultatele testelor hCG. Acestea includ medicamente pentru fertilitate. Fumatul poate duce, de asemenea, la niveluri ridicate ale hCG.

Nota pentru Testul Beta HCG – Cand se face, valori si interpretari!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 3,25 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile