Testul non stres in sarcina: afla mai multe detalii despre el

Femeile gravide își vor face mereu griji despre starea fătului și vor dori întotdeauna să știe cât mai multe informații despre copilul aflat în burtică. De aceea soluția nu a întârziat să apară sub forma testului non stres. Testul fetal non stres este un test simplu, neinvaziv efectuat la sarcini care au trecut de 28 de săptămâni. Testul este denumit „non-stres”, deoarece nu se pune nicio presiune asupra fătului în timpul testului.

Baby Stem îți oferă informații despre testul non stres în sarcină:

Ce implică testul non stres?

Testul implică atașarea unei centuri la abdomenul mamei pentru a măsura frecvența cardiacă a fătului și o altă bandă pentru a măsura contracțiile. Mișcarea, ritmul cardiac și „reactivitatea” ritmului cardiac la mișcare sunt măsurate timp de 20-30 minute. Dacă copilul nu se mișcă, nu indică neapărat că există o problemă, se poate ca în acel moment copilul să doarmă.

De ce să efectuezi acest test?

Acest test se face în momentul în care simți că fătul nu se mișcă în burtă ca de obicei. Ai motive să crezi că placenta nu funcționează adecvat? Acest test poate indica dacă fătul nu primește suficient oxigen din cauza problemelor legate de placentă sau cordonul ombilical; precum și alte tipuri de primejdie fetală.

Care sunt efectele secundare și ce scop are acest test non stres

Testul non stres este un test neinvaziv care nu prezintă riscuri sau efecte secundare cunoscute pentru mamă sau copil.
Scopul principal al testului este măsurarea frecvenței cardiace a fătului ca răspuns la mișcările proprii. Copiii sănătoși răspund cu o frecvență cardiacă crescută atunci când se mișcă, iar ritmul cardiac poate să scadă în momentul în care acesta ia un repaus. Conceptul din spatele unui test non stres are la bază faptul că oxigenul este necesar pentru activitatea fetală, iar ritmul cardiac trebuie să se încadreze în limitele normale.
pregnant-woman-touching-her-belly-with-hand_1232-1688Când nivelurile de oxigen sunt scăzute, fătul nu poate răspunde în mod normal, iar aceste probleme sunt adesea cauzate de placentă sau cordonul ombilical.
În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Voteaza Testul non stres in sarcina: afla mai multe detalii despre el: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile