Testul TORCH: iată de ce poate salva viața bebelușului!


Testul TORCH: afla cand trebuie sa-l faci, ce probleme poate depista si cum poate salva viata bebelusului!

Cuprins

 • Ce este testul TORCH în sarcină?
  Probleme de dezvoltare ale fătului cauzate de infecții

  Sindromul TORCH poate suna ca o singură boală dar, de fapt, reprezintă un grup de boli infecțioase care pot cauza probleme – unele grave – pentru copilul nenăscut:

 • Toxoplasmoza

  Alți agenți (inclusiv HIV, Sifilis, Varicelă)

  Rubeolă

  Citomegalovirusul

  Herpes simplex

 • Ce este testul TORCH în sarcină

  Dacă te infectezi cu una dintre infecțiile pe care le depistează testul TORCH în timp ce ești însărcinată și se răspândește prin sângele tău la bebelușul tău, acesta poate fi afectat.
  Și pentru că el încă se dezvoltă în uter, sistemul său imunitar, cel mai probabil, nu va fi capabil să se lupte cu această infecție.

  Dacă boala rămâne în corpul său, organele sale ar putea să nu se dezvolte corect. Cât de bolnav poate ajunge copilul depinde de mai multe lucruri, inclusiv de ceea ce este condiția sa și de cât de departe este în dezvoltarea lui. Dar pot avea loc o serie de probleme – de la icter (piele gălbuie sau ochi) și probleme de auz până la avort spontan și naștere a unui bebeluș fără viață.

  Probleme de dezvoltare ale fătului cauzate de infecții

  Un medic efectuează, de regulă, unele componente ale testului TORCH în mod obișnuit atunci când o femeie are prima vizită prenatală. Acesta poate decide testarea altor factori dacă o femeie prezintă simptome ale anumitor boli în timpul sarcinii.

  Aceste probleme de dezvoltare includ:

 • Cataracta
  Surditate
  Dizabilități intelectuale (ID)
  Probleme cu inima
  Convulsii
  Icter
  Nivelurile scăzute ale trombocitelor
 • testul torch cand se faceMedicul poate efectua o serie de teste pentru a vedea dacă mama are anticorpi la anumite boli detetctate de testul TORCH in sarcină. Anticorpii sunt proteine ​​care recunosc și distrug substanțele nocive, cum ar fi virusurile și bacteriile, iar atunci riscul de reinfectare este scăzut sau inexistent.

  Medicul tău ți-a recomandat efectuarea testului TORCH?

  Știm că te preocupă sănătatea bebelușului tău! Ai suficient timp să te informezi despre recoltarea celulelor stem la naștere.