Meseria de „părinte” este una grea, complexă, este un job full tine, pentru tot restul vieții. Pare contextul ideal dezvoltării a zeci de mituri despre cum să ai grijă de micuțul tău, nu?

  1. „ Plânsul dezvoltă plămânii”

Nimic mai fals. Plânsul nu ajută la dezvoltarea plămânilor copiilor. Dimpotrivă, este o practică pe atât de nejustifiată, pe atât de periculoasă, deoarece pot apărea episoade de apnee dacă cel mic este lăsat să  plângă.

  1. Copiii trebuie îmbrăcați foarte gros

Nicidecum. Hainele bebelușilor trebuie să fie comode deoarece aceștia au nevoie de libertate pentru a se putea mișca. Calitatea materialelor primează, la fel și croiala articolelor vestimentare, așadar, mare atenție.

  1. NU scoate bebeluțul afară înainte de botez

Medicii recomandă ca cei mici să fie scoși zilnic din casă, pentru a se bucura de aerul proaspăt, bineînțeles, dacă și condițiile meteo permit acest lucru. Este de la sine înțeles că aceștia nu trebuie să aibă fața acoperită cu o batistă, așa cum se spune în popor. Și încă ceva:  mămicilor, asfințitul vă poate prinde fără probleme cu bebelușii afară, nu se întâmplă absolut nimic!

  1. Tundeți copilul des pentru a avea părul „bogat”

Desimea părului este legată strict de aspectele genetice. Până la vârta de 3 ani părul își modifică textura, indiferent de cât de des este tuns.

  1. Dacă bebelușul refuză sânul, e semn clar că mama nu are un lapte bun

Exclus. Procesul de alăptare este unul extrem de complicat. Este nevoie de o sincronizare perfectă între mamă și nou născut, iar aceasta se obține în timp.

  1. „Bătaia e ruptă din rai”

Abuzul nu trebuie permis în nicio formă a sa. Micile gesturi îi pot afecta pe copii, împiedicându-i să se dezvolte armonios sau mai rău, le creează traume serioase de care scapă foarte greu.

  1. „ Nu face baie copilului zilnic pentru că slăbește”

Baia n-a omorât pe nimeni până acum. Igiena este foarte importantă pentru cei mici și mamă deopotrivă. Îmbăierea zilnică ar trebui să faca parte din ritualul de îngrijire a celor mici. Astfel microbii sunt îndeopărtați iar bebelușii pot dormi liniștiți.

  1. Nu săruta copilul în somn, că-i furi somnul

Ba da. Vă îndemnăm să vă sărutați copilul ori de câte ori doriți. Voi l-ați purtat în pântece, voi îi creșteți, voi îi adormiți în fiecare searâ. Deci da, aveți dreptul de a vă arăta afecțiunea ori de cîte ori simți.

  1. Nu-l da să învețe limbi stăine de mic

Cunoașterea mai multor limbi străine poate fi un avantaj pentru copilul tău. Obiceiurile se deprind încă de la vârste fragede, așa că nu este nicidecum o problemă să învețe două limbi în paralel.

  1. Copiii sunt adulți în miniatură

Acest tip de gândire poate fi extrem de periculos. Lucrurile trebuie explicate copiilor simplu, clar și concis. Aceștia trebuie să „cearnă” informațiile și să aleagă exemplele bune. Nu au imunitatea unui adult, iar anumite lucruri îi pot afecta, dacă nu sunt corect percepute încă de la început.

Adulții sunt preocupați de starea copiilor lor, de la naștere si până la maturitate. Este important ca ei să aibă o viață lipsită de probleme medicale. Vă recomandăm să optați pentru recoltarea celulelor stem la naștere, astfel, puteti asigura viața pe care cei mici o merită. Investiți în viitorul lor!

Datorită facilitătilor si tehnologiei avansate, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre putinele banci de celule stem ce au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai importantă certificare în domeniul prelucrării si stocării probelor biologice.
Baby Stem aduce în România experienta si calitatea germană a serviciilor de stocare si mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii, vizitați Babystem.roVoteaza Top 10 mituri despre creșterea celor mici: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile