Copiii pot fi uneori cu adevărat obositori, mai ales dacă plâng continuu și nu se mulțumesc cu nicio rezolvare oferită de părinți. Dacă simți că cedezi și că cel mic te duce în pragul disperării, în loc să te enervezi și să țipi, mai bine alegi una dintre metodele explicate mai jos, care te vor ajuta să-ți păstrezi calmul, chiar și atunci când ești suprasolicitată.

Responsabilitatea părinților vis-a-vis de cei mici este extrem de mare, iar grija ce apare odată cu aducerea pe lume a unui bebeluș este infinită. Baby Stem vine în ajutorul părinților cu servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde, datorită colaborării cu Seracell, banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al probelor eliberate.

Iată câteva dintre cele mai bune metode pentru a te calma atunci când ești nervoasă

1. Respiră

Respirația este extrem de importantă, dacă vrei să-ți păstrezi calmul, chiar și atunci când ești pe punctul de a ceda. Inhalează aer, apoi expiră. Repetă de câteva ori și vei vedea că lucrurile încep să se limpezească în mintea ta. Dacă, spre exemplu, i-ai spus celui mic să-și stângă mașinuțele și să fie gata de culcare, iar cinci minute mai târziu el stă și se joacă în continuare, este normal să simți că-ți pierzi cumpătul, mai ales  după o zi infernală la serviciu. Nevoia de a țipa este prima care se instalează, însă nu este o soluție recomandată, nici pe departe. Întoarce-te, închide ochii și respiră, pentru a-ți controla emoțiile. Michelle LaRowe, autor al cărților dedicate mamelor, spune că este important să-ți iei un timp de gândire înainte de a reacționa în vreun fel. Doar așa, vei putea să rămâi calmă și să-i transmiți celui mic ceea ce dorești, fără a țipa.

2. Manageriază situația cu calm – vorbește-i serios, dar fără a fi răutăcioasă

În loc să țipi, alege un ton moale, calm, dar care să fie în același timp, ferm. Doar așa, cel mic va înțelege ceea ce îi ceri și se va conforma. Cu cât tonul este mai ridicat și mai aspru, cu atât cel mic va refuza să facă ceea ce trebuie. Un ton calm va conduce la rezolvarea problemei, iar tu îți vei putea păstra vocea intactă.

3. Ajută-ți copilul să-și exprime sentimentele

Înainte să-ți pierzi calmul, încearcă să înțelegi de ce copilul tău are un astfel de comportament. Una dintre cele mai des întâlnite motive pentru care cel nu reacționează corect, este că pur și simplu, nu știe cum să o facă. LaRowe, autor al cărților pentru mame, spune că rolul părintelui este acela de a-și ajuta copilul să se exprime în mod eficient, prin validarea sentimentelor.  Astfel, în loc să-ți cerți copilul pentru o năzbâtie pe care a făcut-o, este mult mai util să-i explici de ce nu a procedat bine și de ce ești supărată, doar așa va înțelege și nu va mai repeta.

4. Stabilește reguli clare și urmează-le

Amenințările asupra celui mic nu vor conduce la stingerea conflictului, ci dimpotrivă, îl va determina pe el să acționeze la fel în continuare. Amenințările îl vor face să ia totul în glumă, de aceea este necesar ca unele reguli să fie stabilite de la început, la fel și consecințele ce vor fi aplicate, dacă cel mic se împotrivește.

5. Laudă-ți copilul atunci când face lucruri bune și ceartă-l atunci când greșește

Copiii sunt dependenți de atenția părinților, indiferent dacă o obțin în urma unor lucruri bune sau în urma unor prostioare pe care le fac. De cele mai multe ori, cel mic este bucuros chiar și atunci când îl cerți, deoarece și-a atins scopul și ți-a atras atenția, de aceea, o metodă bună atunci când greșește este să-l ignori, astfel va înțelege că a greșit și-și va cere scuze.

De asemenea, atunci când îți lauzi copilul, acesta va fi mulțumit pentru felul în care ți-a atras atenția și va repeta acest gest, pentru a-ți recâștiga atenția, de fiecare dată.

Decizia de a deveni părinte schimbă gândirea multor cupluri care, odată cu ocazia nașterii celui mic, își schimbă prioritățile. Grija pentru cel mic este infinită, iar atribuția părinților este aceea de a-l crește frumos, de a-i oferi o educație bună și de a-l feri de probleme. Recoltarea celulelor stem la naștere este garanția că cel mic nu va avea probleme medicale în viitor, deoarece tratează peste 85 de boli grave.

Baby Stem este partener Seracell – banca cea mai mare bancă de celule stem din Germania și oferă servicii de procesare și depozitarea a celulelor stem. În plus, Seracell este singura bancă cu experiență în ambele tipuri de recoltare –  din măduva osoasă și din cordonul ombilical. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.Voteaza Top 5 metode care te ajută să nu mai țipi la copilul tău: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile