Tot ce trebuie sa stii despre primul trimestru de sarcină

A avea un copil este una dintre cele mai fericite perioade din viața multor femei. De la anticiparea zilei în care o să-l aduci pe micuțul tău acasă, la alegerea unui nume și a culorilor din camera sa, entuziasmul este absolut.

Dar indiferent cât de bine te pregătești pentru sosirea lui pe lume, este posibil sa nu te simți pregătită pentru toate schimbările prin care va trece corpul tău acum. Știind la ce să te aștepți, te va ajuta să te pregătești pentru lunile următoare. Iată tot ce trebuie să știi despre ce înseamnă primul trimestru de sarcină.

Ce înseamna primul trimestru de sarcină?

O sarcină durează aproximativ 40 de săptămâni. Săptămânile sunt grupate în trei trimestre. Primul trimestru este perioada dintre fertilizarea oului prin concepție și săptămâna 12 a unei sarcini.

Corpul femeii trece prin multe schimbări în primele 12 săptămâni ale unei sarcini. Tot acum apar și primele îngrijorări referitoare la:

  •    ce mănânci
  •    ce tipuri de teste prenatale ar trebui să faci
  •    cât de mult ai putea lua în greutate
  •    cum te asiguri că bebelușul tău este sănătos

Ce se întâmpla în corpul femeii în primul trimestru de sarcină?

În primul trimestru de sarcină apar și primele semne că ești însărcinată. Lipsa menstruației, schimbarea stării de dispoziție, crampele abdominale sau grețurile, toate acestea sunt simptome ale sarcinii ce au loc încă din primele săptămâni!

Încercați să nu vă faceți griji, aceste simptome arată că bebelușul dumneavoastră crește puternic și sănătos!

Sensibilitatea sânilor

Sensibilitatea sânilor este unul dintre primele semne de sarcină. Aceasta este declanșată de modificările hormonale, care pregătesc canalele galactofoare pentru a hrăni copilul și probabil va dura până la finalul sarcinii. Alegerea unui număr mai mare la sutien și cremele pentru piele pot ajuta să vă regăsiți confortul.

Constipația

În timpul sarcinii, contracțiile musculare care mută în mod normal alimente prin intestine încetinesc din cauza nivelurilor mai ridicate ale hormonului progesteron. Împreună cu suplimentele de fier, rezultatul este o constipație incomodă și gaze care vă pot face să vă simțiți balonată pe tot parcursul sarcinii. Creșteți aportul de fibre și beți lichide suplimentare. Activitatea fizică poate ajuta, de asemenea.

Sănătatea mintală este la fel de importantă ca și sănătatea fizică. Este normal să simțiți anxietate și stres, dar nu ar trebui sa fie ceva la care să vă gândiți tot timpul.

S-a dovedit că sportul și exercițiile ușoare, cum ar fi yoga, reduc anxietatea și sunt o modalitate excelentă de a rămâne activă și în timpul sarcinii.

cât ține primul trimestru de sarcină Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.