Transformarea celulelor stem în celule producatoare de insulină în lupta împotriva diabetului de tip 1

Universitatea din British Columbia, în colaborare cu BetaLogics Venture, o divizie a Janssen Research & Development, LLC, a publicat un studiu care  evidențiază protocolul pentru  transformarea celulelor stem în celule producatoare de insulină. Noua procedură ar putea fi un pas important în lupta împotriva diabetului de tip 1.

Protocolul poate transforma celulele stem îin celule fiabile, producatoare de insulină în aproximativ șase săptămâni, mult mai rapid decât cele patru luni care le-ar lua prin metodele anterioare.

Suntem cu un pas mai aproape de a avea o cantitate infinită de celule producatoare de insulină pentru a trata patentat diabetul zaharat de tip 1,”, spune Timothy Kieffer care a condus cercetarea și este profesor în cadrul Departamentului UBC de  Științe Fiziologice și Celulare la Departamentul de Chirurgie.

Protocolul transformă celulele stem în celule pancreatice secretoare de insulină printr-o metodă de culturi cu celule. Transformarea este finalizată după ce celulele sunt transplantate în corpul- gazdă.

Noi nu am realizat încă celule complet funționale în laborator, dar suntem foarte aproape„, spune Kieffer. Celulele pe care le facem în laborator produc insulina, dar sunt încă imature și au nevoie de o gazdă pentru transplant, pentru a finaliza transformarea în celule pe deplin funcționale.
Un pas important pentru cercetatori UBC și colaboratorii lor din industrie este acela de a determina modul de prevenție ca celulele producatoare de insulina să fie respinse de către organism.
Studiul a fost publicat în revista Nature Biotechnology.
Sursa: http://www.medicalnewstoday.com
Credit foto: www.bitlifesciences.com
Nota pentru Transformarea celulelor stem în celule producatoare de insulină în lupta împotriva diabetului de tip 1: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile