Cuprins:

Trombofilia este o stare care se dobândește sau cel mai frecvent, este ereditară, care presupune un nivel de coagulare a sângelui crescut, rezultând formare de cheaguri ce pot avea  consecinţe importante asupra viitorului bebeluș. Pe scurt, trombofilia este o afecţiune în care sângele are o tendinţă crescută de a se coagula în vase. Se formează cheaguri de sânge ce blochează curgerea acestuia. Această problemă este întâlnită la 1 din 5 oameni.

În acest articol, specialiştii Baby Stem îţi vor pune la cunostință toate informaţiile referitoare la trombofilie, precum simptomele din timpul sarcinii, riscurile pe care le poţi întâmpina dacă suferi de această patologie, dar şi soluţia pentru a evita ca bebeluşul tău să fie afectat.

Trombofilia şi sarcina oprită în evoluţie

Fie că este vorba despre trombofilia dobândită sau moştenită, aceasta afecţiune poate rezulta sarcina oprită în evoluţie. Anticorpii antifosfolipidici şi anticorpii anticardiolipinici sunt cei care duc la oprirea din evoluţie a unei sarcini în trimestrul al II-lea.

Pentru a descoperi dacă te numeri printre persoanele care suferă de trombofilie, un simplu test genetic îţi poate confirma.

 Care sunt simptomele de trombofilie în timpul sarcinii

O femeie aflată în perioada de sarcină poate asocia mai multe tipuri de modificări trombofilice.

În cazul majorităţii femeilor însărcinate care suferă de trombofilie, coagularea poate să apară fără lezarea vreunui vas. Se formează astfel cheaguri care pot bloca curgerea sângelui. Frecvent, trombii se formează la nivelul venelor şi determină tumefiere, roşeaţa şi disconfort la acel nivel.

De foarte multe ori, simptomele sunt insesizabile. Sunt puține cazuri în care femeile însărcinate ajung la urgemnțe din cauza trombozelor.

  • Tromboze venoase profunde – tromboflebite ale membrelor, în special la membrele inferioare, care se manifestă prin umflarea gambei, fapt care o face pe pacientă să nu se mai poată deplasa.
  • Tulburări de respiraţie moderat-severe, din cauza trombozelor, care afectează circulația pulmonară.
  • Manifestări neurologice din cazua unui accident vascular cerebral trombotic.
  • Pierderi de sarcină în primul trimestru, slabă dezvoltare a fătului, îmbătrânirea placentei, prezența hematoamelor, dezlipiri de placentă, placenta previa, preeclampsie. Trombofilia este considerată o cauză severă pentru infertilitate şi este asociată cu 40% – 50% din cazurile de avort spontan.

De cele mai multe ori femeile însărcinate au trombofilie, dacă se constată: întârzieri de dezvoltare ale fătului, schimbări ale circulaţiei uterine cu creşterea tensiunii în circulaţia uterină la examinarea ecografică Doppler.

Care sunt riscurile pe care trombofilia le implica pentru femeia însărcinată şi pentru făt?

Pentru mama: aceasta poate dezvolta tromboze diverse al căror prognostic depinde de localizare, de extensie şi de creşterea tensiunii arteriale în timpul sarcinii (eclampsie, preeclampsie).

Pentru făt:  întârziere de creştere, oprirea sarcinii în evoluţie, naştere prematură. Frecvent, femeile cu trombofilie au mai multe sarcini pierdute în antecedente.

Trombofilia poate fi prevenită?

Trombofilia nu poate fi prevenită, cu atât mai puţin a celei moştenite, dar există recomandări generale, astfel încât  manifestările trombotice, care reprezintă consecinţele acestor patologii, să  nu se manifeste atât de tare.

Este foarte important diagnosticul  trombofiliilor în cazul femeilor însărcinate, precum şi monitorizarea  acestor cazuri  pentru a preîntâmpina evenimetele nedorite, unele putând pune viaţa în pericol atât a mamei, cât şi a copilului. Este interzis fumatul, repausul prelungit  şi este necesară o  urmărire a sarcinii atât de către medicul ginecolog, ecografist, cât şi de hematolog.

Care este tratament de îngrijire medicală în cazul unei mămici care a suferit de trombofilie în timpul sarcinii?

Statisticile au dovedit că trombozele, în special cele care prezintă un risc vital, sunt mult mai frecvente în primul trimestru de sarcină. Femeile care suferă de trombofilii majore, care au nevoie de heparine o mare parte din perioada sarcinii, trebuie să urmeze acest tratamentul încă de la începutul celor 4-6 săptămâni după naștere, chiar dacă alăptează.

efectele trombofiliei asupra evolutiei sarciniiDacă eşti însărcinată şi suferi de trombofilie, este foarte important să te concentrezi pe sănătatea copilului tău, în special după naştere. Aceasta patologie poate fi asigurată , în cazul bebeluşului tău, prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro.Nota pentru Trombofilia şi efectele ei asupra evoluţiei sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile