Uterul in timpul sarcinii: Tipuri de uter + Modificarile produse in acesta perioada

În timpul sarcinii multe femei au întrebări despre modul în care se va schimba corpul lor. Însă, ar trebui să te gândești nu numai la cât de multe kilograme vei adăuga, ci și la cum se va modifica uterul în aceste 9 luni.

Cuprins 

Uterul crește semnificativ în timpul sarcinii, fiind ca un balon care se umflă. Înainte de sarcină, uterul are dimensiunea unei portocale și este situat în zona pelvisului.

 Dimensiunea uterului în timpul sarcinii: Primul trimestru

În jur de săptămâna a12a de sarcină, uterul are dimensiunea unui grapefruit și începe să crească și să iasă din pelvis, dar încă se încadrează în el. Dacă ai gemeni, uterul tău va începe să crească și să se întindă mai repede.

 Dimensiunea uterului în timpul sarcinii: Al doilea trimestru

În timpul celui de-al doilea trimestru, uterul va crește la dimensiunea unei papaya. Nu se mai încadra în interiorul pelvisului. Acesta va fi situat la jumătatea distanței dintre buric și piept.

Pe măsură ce uterul crește, acesta va îndepărta organele din locurile lor obișnuite și va pune pe mușchii și ligamentele înconjurătoare. Acest lucru va provoca probabil dureri, însă sunt complet normale.

Începând cu săptâmâna 18 până la cea de-a 20a, medicul va măsura distanța de la nivelul osului pubian până la vârful uterului. Acest număr corespunde, de obicei, cu numărul de săptămâni în care ești însărcinată. De exemplu, dacă se măsoară 32 de centimetri, atunci ar trebui să ai o sarcină de aproximativ 32 de săptămâni.

 Dimensiunea uterului în timpul sarcinii: Al treilea trimestru

În timpul celui de-al treilea trimestru, uterul se va opri din creștere și va avea dimensiunea unui pepene verde. Când vei atinge termenul final, uterul se va extinde de la zona pubiană până la partea inferioară a coastei.

După naștere, uterul se va reîntoarce treptat la dimensiunea și poziția pre-sarcină. De obicei durează aproximativ 6 săptămâni pentru ca acest proces să fie complet.

Voteaza Uterul in timpul sarcinii: Tipuri de uter + Modificarile produse in acesta perioada: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile