Vasele de sange noi provenite din celule reprogramate

Oamenii de stiinta de la Houstonau descoperit un nou mod de a repara vasul de sange deteriorat. Metaoda imbunatateste fluxul de criculatie sangvina. 

Din cate stim trans-diferențierea unui tip de celule terapeutic a fost realizat cu un numar foarte mic molecule si proteine „, a declarat metodistul  Houston Departamentului de Stiinte cardiovasculare, Presedinte John Cooke, MD, Ph.D., investigator principal de studiu. În acest caz particular, am găsit o modalitate de a transforma fibroblastele înfiintele aproape pe comanda.

 

Noua metoda descrisă de Cooke și coautori incepe cu expunerea fibroblastelor la poli I: C (polyinosinic: acid policitidilic), un mic segment de ARN dublu catenar care se leagă la receptorul celulei gazdă TLR3 (receptor toll-like 3), pacalind celulele  ca în cazul atacat de un virus. Cooke și coautorii au raportat că răspunsul fibroblastilor  la un atac viral sau, în acest caz, un atac viral fals pare a fi un pas vital în devierea fibroblastelor spre o noua celula. După tratamentul cu poli I: C, cercetatorii au observat o reorganizare a cromatinei nucleare, permițând gene anterior blocate fie exprimateFibroblastele au fost apoi tratate cu factori, cum ar fi VEGF.

Voteaza Vasele de sange noi provenite din celule reprogramate: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile