Versatilitatea celulelor stem

Si va fi vorba in acest articol despre celulele stem din unghii. Exista o multime de parti ale corpului care nu cresc atunci cand le pierzi. Unghiile sunt o exceptie, și un nou studiu publicat in Proceedings al Academiei Nationale de Stiinte (PNAS) dezvăluie unele dintre motivele.

O echipa de cercetatori USC Stem Cell condusa de cercetatorul principal Krzysztof Kobielak și co-autorii Yvonne Leung si Eva Kandyba au identificat o nouă populatie de celule stem de unghii, care au capacitatea de a se auto-reinnoi  sau diferentia in mai multe tesuturi.

Pentru a găsi aceste celule stem evazive, echipa a folosit un sistem sofisticat de a atasa proteine fluorescente si alte „etichete” vizibile la celulele din unghiile soarecelui.

Cercetatorii au descoperit apoi ca aceste celule stem au flexibilitatea de a efectua un dublu rol. In conditii normale, celulele stem contribuie la cresterea atat a unghiilor, cat  sși a pielii adiacente. Cu toate acestea, în cazulunui accident o proteina numita proteina Bone morfogenică,” sau BMP, semnaleaza catre celulele stem pentru a comuta functia lor exclusiv pentru reparatia unghiilor.

Credit foto: http://www.medicalnewstoday.com

Sursa: http://www.medicalnewstoday.com

Nota pentru Versatilitatea celulelor stem: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile