Vinete în sarcina – Poți consuma salată de vinete în perioada sarcinii? Afla totul AICI!

Cuprins

În fiecare toamnă, vinetele devin vedeta sezonului. Există însă o opinie mixtă asupra consumului lor în timpul sarcinii. În timp ce unele persoane spun că vinetele sunt în regulă în sarcină, celelalte consideră că sunt dăunătoare femeilor însărcinate.

Poți mânca salată de vinete în timpul sarcinii?

Vinetele se pot consuma în siguranță în timpul sarcinii, dar în cantități moderate. Conțin fibre, folat și potasiu care sunt benefice pentru dezvoltarea fătului. Însă ar trebui să eviți consumul frecvent, deoarece pot să declanșeze alergii.

Beneficiile consumului de vinete în timpul sarcinii

Prevenirea problemelor fătului: Folatul este important pentru dezvoltarea creierului și a abilităților cognitive la copil. Reduce riscul dezvoltării defectelor tubului neural și ajută la dezvoltarea globulelor roșii.

Reglează diabetul gestațional: Vinetele controlează creșterea nivelului de zahăr și astfel îți menține nivelul de zahăr din sânge sub control atunci când te confrunți cu diabetul gestațional.

Susține digestia: Fibrele din vinete ajută la ameliorarea constipației și îmbunătățește absorbția de nutrienți. De asemenea, reduc riscul de hemoroizi sau sindrom de colon iritabil.

Protejează celulele de la deteriorare: Coaja vinetelor conține o antocianină cunoscută sub numele de nasunină. Aceasta protejează celulele corpului de radicalii liberi. De asemenea, previne acumularea excesului de fier, care este asociat cu o șansă crescută de boli de inimă și cancer.

Reduce nivelul colesterolului rău: Vinetele reduc nivelul de colesterol dăunător și cresc nivelul de colesterol bun din sânge, ajutându-te astfel să ai o inimă sănătoasă.

Controlează hipertensiunea: Dacă ai hipertensiune în timpul sarcinii, vinetele te pot ajuta. Bioflavonoizii prezenți în vinete minimizează tensiunea arterială, promovând o sănătate bună a inimii și ar putea preveni riscul de complicații de sănătate în timpul sarcinii.

 Sfaturi pentru viitoarele mămici

Spală mereu vinetele înainte de a le folosi. Legumele nespălate sunt periculoase pentru femeile însărcinate, deoarece pot adăposti bacterii care te-ar putea îmbolnăvi și îți pot pune în pericol copilul. Conform Asociației Americane a Sarcinii, legumele nespălate pot fi contaminate cu toxoplasmoză, care poate fi prezentă în solul în care vinetele cresc. Expunerea la toxoplasmoză poate crește riscul copilului la o greutate scăzută la naștere, naștere prematură, febră, icter, tulburări oculare, retard mental și convulsii. Spală vinetele cu apă caldă înainte de a le prepara și a le mânca pentru a reduce semnificativ orice risc.

 

Voteaza Vinete în sarcina – Poți consuma salată de vinete în perioada sarcinii? Afla totul AICI!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile