Vinul in sarcina: Este sau nu este permisa consumarea acestei bauturi?

Pot să beau vin în timpul sarcinii? Aceasta este o întrebare pe care și-o pun foarte multe viitoare mămici în momentul în care află că sunt gravide. Pentru unele femei este dificil să renunțe la băuturile și mâncărurile favorite și de aceea, este important de știut dacă acestea sunt sau nu sigure pentru sarcină.

Cuprins 

Poate că ești una dintre acele persoane cărora le place să se relaxeze cu un pahar de vin la sfârșitul zilei sau poate dorești totodată să savurezi o cină delicioasă la restaurantul preferat. Pe internet și de la prietenii poți primi răspunsuri mixte cu privire la faptul dacă ai sau nu voie să te răsfeți cu un pahar de vin în timpul sarcinii.

 Consumul de vin este sigur în timpul sarcinii?

În general, este cunoscut faptul că băutul excesiv este cauza multor complicații care pot apărea în timpul sarcinii, ca rezultat al alcoolului. Însă, aceste riscuri pot să nu fie asociate atât de puternic cu degustarea ocazională de vin.

Cu toate acestea, în ciuda acestor informații, răspunsul cel mai sigur și cel mai universal la această întrebare este că nici o cantitate de alcool nu a fost considerată sigură în timpul sarcinii și, dacă este posibil, ar trebui evitată chiar consumarea ocazională.

 Riscurile consumului de vin în timpul sarcinii

Motivul pentru care niciun tip de alcool nu este considerat sigur în timpul sarcinii este din cauza riscului de sindrom alcoolic fetal. Sindromul de alcool fetal apare atunci când mama gravidă bea cantități excesive de alcool.

Alcoolul trece prin placentă în fluxul sanguin al bebelușului. Acest lucru poate provoca multe malformații congenitale, de la anomalii fizice la întârzieri mentale. Aceste efecte vor continua să afecteze copilul după ce s-a născut și pe măsură ce crește.

Nu există o cantitate specifică care să provoace sindromul alcoolic fetal, motiv pentru care este de preferat să eviți consumul de alcool indiferent de cantitate.

Acestea fiind spuse, pot exista mămici care îți vor spune pe baza experienței lor că un pahar de vin băut ocazional nu va produce vreun risc. Cu toate acestea, nu uita că nicio cantitate de alcool nu a fost considerată sigură în timpul sarcinii și cu siguranță, nu va aduce beneficii copilului tău.

 

Nota pentru Vinul in sarcina: Este sau nu este permisa consumarea acestei bauturi?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 3,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile