Orice mămică își dorește să-i asigure pruncul ei toate vitaminele de care are nevoie chiar din timpul sarcinii. În prezent este recomandat ca femeia gravidă să mănânce o varietate de alimente, astfel încât să obțină o creștere adecvată a greutății în sarcină și să asigure aportul necesar de substanțe nutritive pentru dezvoltarea armonioasă a fătului.

Majoritate medicilor recomandă suplimentarea alimentației viitoarei mămici încă de la începutul sarcinii cu preparate ce au un conținut bogat în vitamine și minerale. Cum este aproape imposibil să-i asiguri corpului tău în timpul perioadei de sarcină necesarul de nutrienți, doar pe bază de alimentație normală, Baby Stem a strâns informațiile necesare și îți prezintă principalele 6 vitamine și minerale, dar și rolul lor esențial.

1.       Acidul folic

Nivelul scăzut de acid folic poate conduce la un risc crescut al apariției problemelor de tub neural la bebeluș, anemiei megaloblastice, creșterii riscului de avort, de naștere prematură, de hipotrofie fetală. Administrarea corectă a acestuia se face preconcepțional și în primele 6-8 săptămâni de sarcină. Cantitatea necesară de acid folic este 400 micrograme/ zi.

2. Calciul

Baby Stem este de părere că ai nevoie de 1000 mg de calciu pe zi înainte, în timpul și după sarcină. Doza de calciu trebuie crescut[ până la 1300 mg pe zi înainte, în timpul și după sarcină. Există un transfer de calciu de la mamă la făt care crește mult în trimestrul al treilea, din luna a VII –a de sarcină fătul primind de la mamă ¾  din calciu fetal. Acest lucru înseamnă că bebelușul îți consumă o doză considerabilă de calciu din organism. Necesarul de calciu în sarcină crește cu 0,5-0,8 g/zi față de necesarul femeii negravide (0,8 g/zi). În general, gravidele primesc în ultimul trimestru suplimente de calciu și vitamina D.

3.       Fierul

Femeia însărcinată, care are o valoare normală a hemoglobinei poate crște necesarul de fier din organism printr-o alimentație echilibrată, nefiind necesare suplimente pe bază de fier. Doza zilnică necesară de fier pentru o gravidă este de aproximativ 30 mg/zi. Dacă se constată prezența unei anemii  se va apela la terapia cu fier împreună cu suplimentele de zinc și cupru, scopul fierului fiind acela de a scade absorbția acestora din organism.

4.       Zincul

În urma unor nenumărate studii, s-a ajuns la concluzia că un aport scăzut de zinc este strâns legat de greutatea mică pe care o are bebelușul în momentul nașterii.

5.       Vitamina B6

Lipsa vitaminei B6 din organism poate duce la dermatite, anemii, neuropatii periferice. Suplimentele cu conținut de vitamina B6 se recomandă mai ales gravidelor tinere și celor cu multe nașteri în istoric.

6.       Vitamina B12

Sugarii alăptați de mame adepte ale regimului vegetarian prezintă deficit de vitamina B12 și acestora li se recomandă obligatoriu 2 micrograme de vitamina B12 + 10 micrograme de vitamina D.

vitamine de luat în timpul sarciniiEste foarte important să te concentrezi atât pe sănătatea ta, cât şi pe cea a bebelușului, în special după naşterea acestuia. Acest lucru poate fi asigurat prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.roNota pentru Vitaminele în sarcină – Top 6 vitamine de luat în timpul sarcinii!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 3,50 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile