5 obiceiuri negative la care trebuie să renunți înainte de a rămâne însărcinată

Există o mulțime de lucruri pe care nu le mai poți face, mânca sau bea odată ce ai rămas însărcinată, dar te-ai gândit că trebuie să îți schimbi și stilul de viață din moment ce te-ai decis să devii mamă?

Stinge țigările, pune de-o parte paharul de vin și ia-ți adio de la cafeaua dublă. Îți prezint câteva obiceiuri la care trebuie să renunți, dar și metodele prin care să faci acest lucru.

Ai grijă de sănătatea copilului tău încă de la început. Recoltarea de celule stem la naștere, va asigura viitorului bebeluș o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul  din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Fumatul

Cum afectează: Renuntă la țigări înainte de a încerca să rămâi însărcinată. Nu numai că afectează sănătatea ta, dar poate avea urmări negative și asupra copilului. Nicotina, monoxidUL de carbon și expunerea de gudron pot afecta negativ creșterea și plămânii copilului. Fumatul poate duce la naștere prematură și la complicații neonatale.

Cum să renunți: Adesea este greu să scapi de acest viciu, însă nu imposibil. Înscrie-te într-un program de asistență social pentru renunțarea la fumat. Dacă este prea complicat să participi la întâlnirile de grup, încearcă pur și simplu să iei câteva măsuri. Evită să te mai întâlnești pentru o perioadă cu oamenii care fumează, păstrează-ți mereu mintea și mâinile ocupate și apelează la un prieten de încredere de fiecare data când simți nevoia să faci acest lucru.

Alcoolul

Cum afectează: Consumul de alcool pe timpul sarcinii crește riscul de naștere prematură și de avort spontan. Alcoolul poate afecta creierul și sistemul nervos al embrionului în curs de dezvoltare, ducând la retard mintal, defecte cardiace congenitale și chiar la sindromul alcoolismului fetal.

Cum să renunți: Dacă vrei să te bucuri de un cocktail împreună cu prietenii, încearcă bauturile fără alcool. Bea sucuri, smoothie-uri sau apă minerală îndulcită cu sirop din zahăr de trestie. Dacă problemele tale cu alcoolul sunt ceva mai grave, este cazul să apelezi la un medic specialist pentru tratament.

Cofeina

Cum afectează: Chiar dacă cercetările cu privire la consumul de cofeină sunt împărțite, unele studii au demonstrat că, consumul frecvent de cafeină poate cauza probleme de fertilitate și duce la un risc crescut de avort spontan.

Cum să renunți: Expertii spun că poți consuma în condiții de siguranță 200mg de cafeină pe zi, în timpul sarcinii. Chiar dacă ești o împătimită a băuturilor care conțin cafeină, poți înlocui capuccino-ul cu unul decofeinizat sau cu un ceai de plante.

Mâncarea nesănătoasă

Cum afectează: Dacă aveai impresia că sarcina înseamnă să consumi pe săturate cutii de pizza, mâncare chinezească și burgeri, va trebui să te dezamăgesc. O alimentație echilibrată, bogată în nutrienți, este necesară pentru o evoluție sănătoasă a copilului. Un studiu realizat de Colegiul Regal Veterinar din Londra pe șobolani hrăniți cu mâncare fast-food, a demonstrat că aceștia au fost predispuși la a da naștere de pui supraponderali. Acest lucru se poate aplica și în cazurile noastre.

Cum să renunți: În general, dacă vrei să mănânci sănătos, va trebui să te limitezi la aportul de zahăr, junk food sau alimente procesate, precum și mâncarea fast-food. Cu puțin efort, poți schimba stilul de viață și îți poți petrece mai mult timp preparând mâncarea acasă. Încearcă să eviți alimentele care conțin culori și arome artificiale.

Zahărul

Cum afectează: Înainte de a începe să savurezi acea înghetață care te tentează, gândește-te dacă consumul ridicat de zahăr îți poate afecta bebelușul. Cercetătorii Universității din Alabama, Birmingham au constatat că mamele cu un nivel ridicat de glucoză în timpul sarcinii, au dat naștere la copii predispuși la diabet zaharat.

Cum să renunți: Încearcă să înlocuiești dulciurile cu fructe. Acestea conțin îndulcitori naturali, nu atât de dăunători organismului. Consumate în mod echilibrat, acestea pot fi chiar benefice pentru sănătatea ta, redând starea de energie de care ai nevoie.

Ai grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață. Ia măsurile de precauție pentru ca cel mic să fie în siguranță!

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro

Voteaza 5 obiceiuri negative la care trebuie să renunți înainte de a rămâne însărcinată: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile