5 remedii pentru grețurile de dimineață

Când apar și de ce

Ar trebui să te bucuri de faptul că o nouă viață a luat naștere și crește în interiorul tău, însă grețurile din timpul sarcinii nu te lasă să apreciezi această perioadă la adevărata ei valoare. Potrivit studiilor, simptomele de greață încep să apară în a șasea săptămână de sarcină și se ameliorează în a treisprezecea, însă această perioadă se poate prelungi.

Oricât de inconfortabile ar fi aceste simptome, nu trebuie să te alarmezi. Grețurile sunt un semn că sarcina decurge normal și nu au efect negativ asupra fătului, însă există câteva remedii de care ar trebui să ții cont pentru a ameliora aceste stări neplăcute.

Recoltarea de celule stem la naștere, va asigura viitorului bebeluș o viață liniștită, fără probleme medicale grave, întrucât acestea tratează peste 85 de boli grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul  din Germania și oferă servicii de procesare și depozitare a celulelor stem.

Carbohidrații și proteinele

S-a constatat că alimentele bogate în carbohidrați, cum ar fi  piureul de cartofi, pâinea uscată, orezul, pastele și biscuiții ajută la combaterea simptomelor de greață. Pentru a potoli aceste simptome înainte ca ele să apară, încearcă să păstrezi prin apropiere biscuiți și mănâncă  încet câțiva înainte să te dai jos din pat și să îți începi ziua.

Combinațiile de carbohidrați și proteine, de exeplu pâinea de grâu încolțit alături de hummus sau mere feliate plus câteva bucățele de brânză, ajută la păstrarea nivelului de energie pe tot parcursul zilei.

Gustările mici

Mâncarea poate fi ultimul lucru care îți vine în minte atunci când simți greață toată ziua, însă starea stomacului se va agrava dacă nu mănânci. Încearcă sa iei gustari frecvente și mici, bogate în nutrienți, dar evită alimentele grase sau prăjite, care pot irita și mai rău sistemul digestiv.

Ghimbirul

Ghimbirul este adesea folosit ca un remediu tradițional pentru rezolvarea problemelor stomacale. Această plantă îmbunătățește digestia, întărește sistemul imunitar, taie greața, fiind bogată în vitamine și minerale.

Poți încerca să îți faci ceai de ghimbir în fiecare dimineață sau îl poți folosi chiar și la prepararea meselor, în salate sau prăjituri.

Lichidele

Bea multe lichide! Pe întregul parcurs al sarcinii este important să te hidratezi. Bea apă rece cu un strop de lămâie, ceai îndulcit sau ceai de ghimbir, ori de câte ori simţi că ţi se face greaţă. Poți încerca și băuturile care conțin sare, potasiu, glucoză ( cele recomandate sportivilor). Acestea te vor ajuta să îți păstrezi nivelul de energie ridicat.

Sportul

Fă exerciţii de respiraţie sau de relaxare, practică yoga sau meditaţie – toate sunt benefice pentru nivelul de stres care, de altfel, contribuie la senzaţia de greaţă. Poți încerca mersul prin parc, plimbările pe bicicletă sau înotul, recomandate pe timpul sarcinii.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro