6 aspecte pe care să le urmărești când alegi o bancă de celule stem

 

A fi părinte este clar una dintre cele mai mari responsabilități din lume. Ai nevoie de un munte de răbdare, de o tonă de disponibilitate și de un car plin cu energie. Iubirea e deja acolo în inima ta, infinită și necondiționată. Dar, la fel ca ea, ascunsă stă și frica de a-i fi bine copilului. Iar frica aceasta devine din ce în ce mai mare odată ce copilul se naște. Vrei să-i fie bine, vrei să fie sănătos, însă din păcate, uneori viața ne dă cele mai grele lecții.

 

Și pentru ele trebuie să fim pregătiți, să ne luăm toate măsurile de precauție, să profităm de șansa copilului la sănătate. Recoltarea de celule stem este una dintre aceste șanse de a-i fi bine copilului de care poate beneficia în viitor. Tehnologia medicală modernă permite păstrarea celulelor stem prelevate la naștere din cordonul ombilical, de-a lungul multor ani. Medicina regenerativă este calea viitorului, fiind deja dovedit faptul că celulele stem sunt remediul pentru un număr foarte mare de boli. Tocmai de aceea, înainte de a da naștere micuțului tău este important să știi ce bancă de celule stem să alegi.

 

Dacă ești în căutarea unei bănci de celule stem, îți prezentăm cele mai importante 6 aspecte pe care să le urmărești în procesul de selecție:

1. Experiență pe piață. În procesul de analiză a opțiunilor existente pe piață, experiența relevantă în domeniu este unul dintre criteriile de care ar trebui să ții cont atunci când alegi banca de celule stem. Baby Stem, partener exclusiv al Cells4Life în România, are o experiență de mai bine de 16 ani și peste 140.000 de clienți mulțumiți. Printre cunoscutele mămici fericite din România care recomandă BabyStem se numără: Carmen Brumă, Octavia Geamănu, Oana Roman, Adela Popescu, Emma Zeicescu, Andreea Bănică, Elena Gheorghe, Laura Cosoi, Adelina Pestrițu și multw alte mămici informate.

2. Tehnologie de stocare sigură. Lumea se schimbă în permanență, evoluează foarte rapid și odată cu ea trebuie să ținem pasul inclusiv în ceea ce privește tehnologia medicală. Grija față de copilul nostru trebuie să însemne inclusiv dorința de a-i oferi cea mai bună șansă în caz de nevoie. Baby Stem reprezintă exclusiv în România tehnologia TotiCyte, ce permite stocarea cu 3X mai multe celule stem prelevate la nașterea copilului. TotiCyte este un reactiv utilizat pentru izolarea celulei stem din sângele cordonului ombilical, având capacitatea de a păstra 97% din celule stem hematopoietice după procesare și 63% dintre celulele stem hematopoietice după criogenare, capacitate mai mare decât orice metodă de procesare existentă până în prezent. Concret, când este adăugat la sângele din cordonul ombilical, TotiCyte determină eritrocitele (globulele roșii) să alunece mai ușor și să cadă la baza probei, în timp cel celulele albe rămân suspendate în plasmă. În plus, se pot stoca până la 9 eșantioane independente pentru analize ulterioare. Baby Stem este singura bancă de celule stem din România care oferă toate cele 3 variante de procesare și stocare a celulelor stem: TotiCyte, separare și sânge integral.

Banca de Celule Stem baby Stem Cells4life

3. Asigurare. Una dintre întrebările pe care ar trebui să le adresezi reprezentanților băncii de celule stem este ce fel de asigurare se oferă în caz de potențiale pericole. Asigurarea în caz de neglijență (sângele colectat este contaminat) sau faliment al companiei este o dovadă de încredere și profesionalism. Baby Stem oferă 1 milion de lire sterline în caz de neglijență și protecție suplimentară în caz de dezastre naturale sau atacuri teroriste prin stocarea celulelor stem în două locații geografice diferite.

Alege banca de celule stem pentru siguranță și experiență dovedită

 

4. Kit de recoltare sigur cu temperatură controlată. Prelevarea celulelor stem se realizează imediat după ultimele pulsații ale cordonului ombilical, indiferent de tipul de naștere, cezariană sau naturală, procedura durând între 30 de secunde și maximum 3 minute, fără să implice durere sau riscuri pentru nou-născut sau mamă. Personalul medical este instruit să recolteze cantitatea maximă de sânge disponibilă care va fi transportată într-un kit de recoltare cu temperatură asistată. Asigură-te că acest sistem oferit de banca de celule stem cu care vrei să semnezi contractul este unul performant care permite probei să fie trimisă către laborator în cele mai bune condiții. Sistemul NanoCool oferit de Baby Stem folosește sistemul de răcire prin evaporare și este de 7 ori mai puternic decât sistemul tradițional cu gel, asigurând păstrarea probei recoltate la temperatura optimă între 2-8 grade, până la 96 de ore.
nanocool kit recoltare celule stem baby stem5. Procesarea probelor non-stop în laboratoare acreditate. Poate că bebelușul tău va decide să vină pe lume în noaptea de Revelion, așa că banca la care vei apela ar trebui să aibă laboratoare proprii acreeditate și personal medical calificat disponibil pentru procesarea probelor, 24h din 24, indiferent că este sărbătoare legală sau nu.

 

6. Costuri. Sănătatea copilului este pe primul loc, însă în momentul în care analizezi fiecare opțiune în parte și la final când tragi linie, stabilește care este pachetul pe care ți-l permiți. Pentru a obține un cost cât mai bun, recomandat este să te gândești cât mai devreme în perioada sarcinii pentru a beneficia de oferte promoționale sau de servicii suplimentare gratuite. De asemenea, ține cont că majoritatea băncilor pun la dispoziție posibilitatea achitării în rate a serviciul de prelevare a celulelor stem. În plus, nu ezita să întrebi în cazul în care vei naște gemeni dacă există reduceri în acest sens.

 

Pentru o departajare cât mai corectă, analizează fiecare opțiune în parte cu multă atenție, dar nu uita aspectul cel mai important: sângele colectat la naștere este stocat pe o perioadă de peste 20 de ani, la cele mai înalte standarde, rămânând o șansă viabilă extraordinară pentru copilul tău, în lupta cu boli grave, precum autismul, cancerul, leziuni sau paralizii cerebrale.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Baby Stem Contact Recoltare Celule Stem

 

Voteaza 6 aspecte pe care să le urmărești când alegi o bancă de celule stem: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile