Comunicarea este cheia fericii unei familii, tocmai de aceea dialogul dintre părinți și copii trebuie realizat cu succes, încă din copilărie, atunci când cei mici încep să rostească primele cuvinte. Doar în acest fel comunicarea se consolidează în timp, iar relațiile dintre părinți și copii vor deveni deschise, bazate pe încredere și dialog.

Grija pentru cei mici se naște odată cu venirea lor pe lume și nu se încheie niciodată.

Recoltarea celulelor stem este importantă, deoarece asigura familiilor un viitor lipsit de griji medicale medicale grave, de aceea părinții ar trebui să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere.

Baby Stem este partener exclusiv partener Seracell (singura bancă cu experiență cu ambele – măduva osoasă și cordon)  în România și vine în întâmpinarea părinților cu servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, la calitate germană.

 Iată câteva metode are asigură reușita în comunicarea cu cei mici

 

1. Vorbește cu copilul ușor, fără grabă și cu pauze dese

Atunci când cel mic spune ceva, așteaptă să termine ce are de zic, înainte de a-i oferi un răspuns. Discursul tău trebuie să fie relaxat, lent, astfel că, această metodă funcționează întotdeauna mai bine decât o atitudine critică. Încurajează-l și oferă șansa de a exersa, până în momentul în care reușește să facă ceea ce și-a propus.

 2. Nu-i adresa copilului multe întrebări de-odată

Copiii vorbesc mult mai bine dacă își exprimă propriile lor idei, mai bine decât în cazul în care ar răspunde la întrebările adresate. Renunță deci, la a-i adresa întrebări celui mic și fii atentă la aspectele despre care el vorbește, asigurându-l că ai înțeles dorințele sale.

3. Folosește expresiile faciale

În comunicarea cu cei mici, expresiile faciale și limbajul corpului sunt extrem de importante, acestea fiind relevante pentru asigurarea celui mic că mesajul său a fost înțeles, dincolo de felul în care el s-a exprimat.

 4. Rezervă-ti câteva minute pe zi – regulat, pentru a acorda atenție totală copilului tău

Regula de a-ți rezerva câteva minute dedicate celui mic, este foarte importantă, însă, în restul timpului, cel mic ar trebui să fie lăsat să facă ce vrea. Astfel, lasă-l să desfășoare activitățile care îi fac plăcere și să decidă singur momentele în care vrea sau nu, să vorbească.

În plus, atunci când cel mic se hotărăște să vorbească, tonul tău va trebui să fie unul lejer, calm, cu vorbe rare și pauze dese. În acest caz, starea ta calmă, va oferi încredere celui mic și-l va determina să simtă că îți face plăcere să te afli în compania sa. Chiar și odată cu înaintarea în vârstă, tot copilul va fi cel care va alege momentele în care va dori să discute cu tine despre sentimentele și experiențele sale.

5. Învață și ceilalți membrii ai familiei, metodele ideale de comunicare

Copiii, în special cei care au probleme de comunicare și se bâlbâie, vor vorbi cu mult mai multă ușurință, dacă nu sunt întrerupți, astfel că toți membrii familiei ar trebui să țină cont de aceste aspecte.

6. Analizează felul în care cel mic interacționează cu tine

Analizarea felului în acre interacționează cel mic este, de asemenea, foarte importantă. În plus, oferă-i copilului tău senzația că este ascultat și că are la dispoziție mult timp, pentru a se face auzit. În plus, renunță la critici, vorbirea rapidă, întreruperi și alte posibile întrebări pe care ai vrea să i le adresezi.

7. Încurajează-l!

Încurajarea este cuvântul cheie, pentru ca un copil să capete încredere în el. Astfel, mai presus de toate, oferă-i sprijinul tău și acceptă-l așa cum e, indiferent dacă se poticnește în vorbire sau nu. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde, pentru ca fericirea familiei să fie asigurată. Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al eliberării totale și al recoltării lunare și dispune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE și a eliberat atât sângele din cordonul ombilical, cât și sângele din măduva osoasă, în peste 1000 de transplanturi. Pentru mai multe detalii, viziteaza Babystem.ro.

 Voteaza 7 metode de a comunica ușor cu copilul tău: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile