Ai voie să faci ANESTEZIE în sarcină? Află ACUM


Este permis să faci anestezie în timpul sarcinii? Află răspunsul!

Cuprins

Riscuri
Primul trimestru
Trimestrul 2
Al treilea trimestru

 

Există riscuri dacă urmezi o anestezie în timpul sarcinii? Are efecte secundare? Dacă aceste întrebări par să te tulbure, citește acest articol.

Poate fi vorba de o procedură dentară minoră sau o intervenție chirurgicală majoră, iar anestezia este extrem de importantă pentru succesul unei astfel de proceduri medicale. Medicii folosesc adesea anestezie pentru a ameliora orice durere pe care poți să o simți în timpul nașterii sau al travaliului. În funcție de tipul corpului tău și de cât de acută este durerea, medicii pot administra anestezie locală, regională sau generală.

În majoritatea cazurilor, medicii recomandă evitarea anesteziei, dar dacă este necesar, trebuie să alegi anestezicele corespunzătoare. Unele anestezice pot duce la efecte secundare ușoare, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, mâncărime ușoară, dureri de cap și reacții alergice. Dacă efectele sunt grave sau devin necontrolate, solicită ajutor medical imediat.

 
Riscuri

Anestezia în sine nu este riscantă pentru copil. Deoarece medicamentele de anestezie se elimină din corpul mamei, se eliberează de asemenea și în circulația bebelușului. Medicamentele de durere, atunci când sunt utilizate pentru o perioadă scurtă de timp, nu prezintă un risc pentru copil.
Riscurile sunt considerate pe trimestru:

 
Primul trimestru (până la 12 săptămâni):

Cel mai mare risc este pentru un avort spontan. Studiile arată că riscul de avort spontan este de aproximativ 10%; cu toate acestea, nu există nici o modalitate de a determina dacă acest lucru se datorează intervențiilor chirurgicale. Aceasta nu este o rată mai mare de avort spontan decât la populația generală.

Medicamentele utilizate în general pentru chirurgie și anestezie sunt sigure. Cu toate acestea, anumite medicamente trebuie evitate la începutul sarcinii pentru a evita defectele congenitale.

 
Trimestrul 2 (până la aproximativ 24 de săptămâni):

Riscurile sunt cele mai scăzute în această perioadă de sarcină și acesta este cel mai bun moment pentru a efectua operația necesară. Riscul de avort spontan sau de naștere prematură este cel mai scăzut în acest timp, la aproximativ 1%. În plus, uterul nu este la fel de mare în acest timp, ceea ce este important dacă se planifică o intervenție chirurgicală abdominală.

 
Al treilea trimestru

Riscul este de aproximativ 9%, dar variază de la o săptămână la alta, cu o probabilitate mai mare de naștere prematură, pe măsură ce progresează sarcina.

Deci, anestezia și intervenția chirurgicală în timpul sarcinii sunt sigure pentru mamă, iar șansa de a aduce pe lume un copil cu un defect la naștere este neschimbată prin anestezie și intervenție chirurgicală. Cu toate acestea, anestezia și intervențiile chirurgicale efectuate în primul trimestru de sarcină sunt asociate cu o rată ridicată a mortalității infantile și pot determina travaliul prematur atunci când sunt efectuate în fazele ulterioare ale sarcinii.

anestezia in sarcinaOrice decizie de a efectua o operație în timpul sarcinii este determinată prin cântărirea necesității de a efectua operația în comparație cu rata mai mare decât cea normală a pierderii fătului și a prematurității. Cel mai indicat este sfatul medicului specialist.

Ai grijă de bebelușul tău și informează-te din timp despre stocarea celulelor stem la naștere. Află beneficiile și avantajele stocării de celule stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.

Nota pentru Ai voie să faci ANESTEZIE în sarcină? Află ACUM: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 2,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile