Leucemie. Un diagnostic pe care niciun om din această lume nu și l-ar dori să-l audă. Timpul se oprește în loc pentru un părinte care află acest diagnostic pentru copilul lui și tot ce vrea este să se trezească din acest coșmar. Din păcate, anual sute de mii de oameni din întreaga lume, copii și adulți, sunt diagnosticați cu o formă de leucemie, cancerul celulelor sângelui sau al măduvei spinării.

 

Leucemia este o boală a sângelui caracterizată prin înmulțirea necontrolată a globulelor albe din măduva osoasă. Deși este considerată boala copiilor, leucemia are o incidență de 10 ori mai mare în rândul adulților, peste 60% dintre leucemii declanșându-se după vârsta de 50 de ani. Prognosticul de vindecare variază foarte mult de la o formă la alta (limfoidă acută sau cronică, mieolidă acuta sau cronică, limfomul Non-Hodgkin etc), rata de supraviețuire crescând simțitor în ultimii ani datorită progreselor din metodele de diagnostic și tratament.  

 

Transplantul cu celule stem în tratarea bolilor hematologice maligne

Scopul transplantului cu celule stem este acela de a-i oferi organismului celule sănătoase care să le înlocuiască pe cele bolnave. De exemplu, când o persoană suferă de leucemie, celulele albe care luptă împotriva infecțiilor din organism nu se mai dezvoltă sau dimpotrivă se dezvoltă în neștire. Astfel, funcția sistemului imunitar de a lupta este compromisă total.

Pentru a trata bolile hematologice maligne, celulele albe din sânge trebuie practic “vindecate”. Deoarece chimioterapia înseamnă administrarea de medicamente extrem de puternice care distrug celulele anormale din sânge, cu efecte secundare foarte grave, transplantul cu celule stem se dorește a fi soluția în restabilirea sistemului imunitar al pacientului. În cazul transplantului cu celule stem de succes, celulele stem sănătoase introduse în sânge se deplaseză către măduva osoasă a pacientului pentru a o determina să producă celulele albe noi, pentru a le înlocui pe cele canceroase.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Baby Stem Contact Recoltare Celule Stem

Celulele stem mezenchimale în lupta cu celulele canceroase

Celulele stem mezenchimale sunt celule adulte multipotente prezente de obicei în măduva osoasă, dar care pot fi izolate și din alte țesuturi cum sunt grăsimea și sângele cordonului ombilical, trompele falopiene, ficatul și plămânul fetal. Pentru că au această capacitate extraordinară de a se transforma în celule sanguine, se fac cercetări pentru utilizarea celulelor mezenchimale în tratarea bolilor hematologice maligne.

 

Recent, un grup de cercetători din cadrul Institutului de medicină regenerativă din Korea a publicat mai multe studii care arată cum celulele mezenchimale din țesutul adipos și cordonul ombilical recoltat la naștere pot inhiba dezvoltarea celulelor canceroase in vitro. Deși inițial se cunoștea faptul că aceste celule stem pot inhiba dar și prolifera dezvoltarea celulelor canceroase, testele efectuate in vitro au demonstrat multifuncționalitatea celulelor mezenchimale, incluzând imunoreglarea care poate modifica efectele favorabile asupra tumorilor.

Stem Cells News - Informatii despre celule stem si tratamente celule stem Baby Stem

Există mai multe mecanisme doveditoare care explică efectele celulelor stem asupra celulelor tumorale, însă mecanismul cel mai comun acceptat a dovedit că celulele stem mezenchimale au suprimat dezvoltarea celulelor linfomului și leucemiei in vitro prin stoparea ciclului celular. În studiul lor, dezvoltarea celulelor de leucemie mieloidă acută co-cultivată cu o linie de celule stromale mezenchimale umane a fost inhibată, ceea ce a dus la stoparea ciclului celular tranzitoriu al celulelor tumorale. Astfel, s-a descoperit că aceste celulele stem multipotente pot inhiba capacitatea de auto-reinnoire a celulelor canceroase, iar mediul lor stromal ar putea influența bolile maligne.

 

Cu toate acestea, este încă necesar să se analizeze în continuare concentrația celulelor MSC și a celulelor hematologice maligne atunci când sunt co-cultivate in vitro sau injectate într-un model in vivo pentru a utiliza celulele stem mezenchimale în condiții de siguranță și eficiență pentru tratarea bolilor hematologice maligne.

 

Recoltarea de celule stem mezenchimale la nașterea copilului, șansa la sănătate în viitor

Celulele stem mezenchimale sunt ușor de obținut la nașterea bebelușului prin prelevare de țesut din codonul ombilical, o metodă complet nedureroasă pentru făt și mamă. Pentru că una dintre problemele în terapiile tradiționale este ca donatorul să fie compatibil cu bolnavul, cu ajutorul acestor abordări se va elimina riscul de respingere imunologică a celulelor stem alogene sau lipsa găsirii unui donator.

Informatii Despre Celule Stem Baby Stem Cells4LifeVoteaza Baby Stem Cells News: Celulele Stem Mezenchimale pot opri dezvoltarea bolilor hematologice maligne: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile