Cârcei în sarcină? Află cauzele și cum scapi de ei!


Cârceii în sarcina! Află cauzele și cum poți remedia rapid problema

Cuprins

Motivele pentru care poți să simți crampe sau cârcei în timpul sarcinii
Crampele sau cârceii în timpul sarcinii timpurii
Când sunt normale crampele sau cârceii în timpul sarcinii?

 

Crampele sau cârceii în timpul sarcinii sunt deseori evenimente înfricoșătoare, dar sunt și un simptom comun printre toate trimestrele și cele mai multe astfel de întâmplări nu sunt periculoase.

Poate fi util să știi de ce cârceii sunt răspunsul uterului la aproape orice se întâmplă cu acesta. Uterul este un mușchi și singurul lucru pe care un mușchi știe să-l facă este contractarea și o contracție se simte ca o crampă sau un cârcel.

Asta înseamnă că ori de câte ori uterul este stimulat – de o vezică plină, un exercițiu mai puternic sau ceva mai mult – răspunsul său natural este să se contracteze. Cel mai important lucru este să îți dai seama când crampele sunt cu adevărat îngrijorătoare și atunci când sunt normale.

Și alti muschi se pot contracta mai des în sarcina, cum ar fi gambele, mușchii din zona cefei sau a brațelor.

 
Motivele pentru care poță să simți crampe sau cârcei în timpul sarcinii

Lucrurile care pot determina uterul să se contracte în orice moment în timpul sarcinii includ o vezică plină, un orgasm, un exercițiu sau o infecție a tractului urinar. Trimestru după trimestru, iată la ce te poți aștepta:

 
Crampele sau cârceii în timpul sarcinii timpurii

Vestea bună este că există o mulțime de motive normale pentru eventualele crampe sau cârcei la începutul sarcinii.

Primul trimestru – Pentru unele femei, crampele sau cârceii sunt primul semn că sunt însărcinate, deoarece este obișnuit să experimenteze crampe atunci când un ou fertilizat își face casa în peretele uterin. Aceasta se numește crampă abdominală de implantare.

Creșterea rapidă a uterului în primele două trimestre de sarcină poate duce, de asemenea, la crampe. În plus, schimbarea nivelului de hormoni poate duce la creșterea gazelor, balonării și constipației. Majoritatea sarcinilor vor avea crampe ușoare intermitent în primele 16 săptămâni.

 
Când sunt normale crampele sau cârceii în timpul sarcinii?

Este normal să apară crampe minore – de intensitate ușoară și apariție rară – în timpul primului și al doilea trimestru, având în vedere numeroasele modificări pe care organismul le suferă în timpul sarcinii.

Crampele în timpul sarcinii pot continua în al doilea trimestru, deoarece ligamentul rotund, care este musculatura care susține uterul, se întinde. Atunci când acest ligament se întinde poate duce la crampe, precum și durere în abdomen. Această durere se poate simți ca o durere ascuțită sau o durere surdă ca un cârcel în abdomenul inferior.

Cârceii și amorțeala picioarelor sau a brațelor se pot datora lipsei de vitamine, a circulației îngreunate și a tensiunii ligamentelor. Vorbește cu doctorul tău și află ce poți face în cazul cârceilor dureroși.

carcei abdominali in sarcinaDe asemenea, hormonii de sarcină pot afecta digestia, gazele și constipația, care pot duce la crampe. În cele din urmă, sexul poate duce la crampe inconfortabile, cârcei, și chiar la contracții.

Concluzia? Dacă ai crampe ușoare sau cârcei din când în când, acest lucru este perfect normal în timpul sarcinii. Dar, dacă durerea este mai intensificată și apare mai des ar trebui consult un medic specialist.

Află mai multe despre stocarea celulelor stem ale bebelușului tău chiar la naștere! Pentru mai multe detalii vizitează https://www.babystem.ro/celule-stem.