În timpul sarcinii pot apărea fel și fel de probleme, iar hernia ombilicală poate fi una dintre ele. Hernia ombilicală este o boală patologică. Aceasta reprezintă o proeminență a organelor abdominale din cauza slăbirii mușchilor inelului ombilical.
Trebuie remarcat faptul că fiecare femeie însărcinată rămâne într-o zonă cu risc de formare a herniei ombilicale. Șansele de apariție cresc în cazul sarcinii repetate, precum și în cazul în femeia are vârsta de peste 30 de ani.

Însă, nu este necesar să vă panicați atunci când este detectată hernia ombilicală. În cazul în care hernia și-a făcut deja apariția înainte de sarcină, atunci este necesar să vizitați chirurgul imediat. Chirurgul vă va consulta și, dacă este necesar, vă va prescrie un tratament pentru minimizarea riscurilor și ale complicațiilor.

De obicei, hernia nu se formează în primul trimestru. În ceea ce privește apariția sa, trimestrele 2 și 3 sunt cele mai periculoase. Motivul este că fătul crește în pântecele mamei, mărind uterului și crește în acest fel presiunea abdominală. Muschii care sunt slăbiți de o asemenea presiune nu sunt capabili să mențină organele interne – și, astfel se formează hernia.

Simptomele herniei ombilicale la femeile însărcinate

Simptomele herniei ombilicale la femeile gravide sunt destul de ciudate. Aceasta se manifestă prin formarea alungită sau sferică a abdomenului în zona buricului. Un astfel de diverticul poate fi ajustat cu ușurință prin apăsarea atentă a zonei sau atunci când femeia este în poziție orizontală. Cu toate acestea, în etapele ulterioare, o astfel de rezolvare este imposibilă. Momentele de durere sunt tipice în timpul perioadei de creștere a fătului.

Tratamentul herniei ombilicale în timpul sarcinii

Principala formă de tratament a herniei ombilicale la o persoană normală este operația. În cazul în care hernia ombilicală a avut loc în timpul sarcinii, atunci operația este contraindicată din cauza impactului negativ al medicamentelor în timpul procedurii și după aceasta.

hernie ombilicala in timpul sarciniiDe obicei, hernia trece de la sine imediat după naștere. Prin urmare, principala modalitate de tratament este purtarea lenjeriei speciale. Ajută la reducerea tensiunii musculare. Acest bandaj trebuie aplicat după consultarea medicului. Purtarea greșită a acestuia poate cauza probleme sarcinii.

În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. În 2014, a devenit prima bancă de sânge din cordonul ombilical care a eliberat ţesut de cordon ombilical pentru un tratament experimental nou şi a eliberat sânge din cordonul ombilical atât pentru transplanturi de rutină, cât şi pentru terapii regenerative de pionierat.
TotiCyte, tehnologia exclusivă Cells4Life, a transformat retenţia celulară atât în timpul procesării, cât şi în timpul criocrezervarii, fiind cel mai performant sistem de prelucrare a sângelui ombilical din Regatul Unit. TotiCyte furnizează de 3 ori mai multe celule stem decât orice altă metodă testată, eliminând 99% din celulele roşii din sânge şi având cea mai mare rata de recuperare a celulelor. Astfel, TotiCyte furnizează de 3 ori mai multe celule viabile.Voteaza Ce trebuie gravidele să știe despre hernia ombilicală în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile