Ce trebuie gravidele să știe despre hernia ombilicală în timpul sarcinii

În timpul sarcinii pot apărea fel și fel de probleme, iar hernia ombilicală poate fi una dintre ele. Hernia ombilicală este o boală patologică. Aceasta reprezintă o proeminență a organelor abdominale din cauza slăbirii mușchilor inelului ombilical.
Trebuie remarcat faptul că fiecare femeie însărcinată rămâne într-o zonă cu risc de formare a herniei ombilicale. Șansele de apariție cresc în cazul sarcinii repetate, precum și în cazul în femeia are vârsta de peste 30 de ani.

Însă, nu este necesar să vă panicați atunci când este detectată hernia ombilicală. În cazul în care hernia și-a făcut deja apariția înainte de sarcină, atunci este necesar să vizitați chirurgul imediat. Chirurgul vă va consulta și, dacă este necesar, vă va prescrie un tratament pentru minimizarea riscurilor și ale complicațiilor.

De obicei, hernia nu se formează în primul trimestru. În ceea ce privește apariția sa, trimestrele 2 și 3 sunt cele mai periculoase. Motivul este că fătul crește în pântecele mamei, mărind uterului și crește în acest fel presiunea abdominală. Muschii care sunt slăbiți de o asemenea presiune nu sunt capabili să mențină organele interne – și, astfel se formează hernia.

Simptomele herniei ombilicale la femeile însărcinate

Simptomele herniei ombilicale la femeile gravide sunt destul de ciudate. Aceasta se manifestă prin formarea alungită sau sferică a abdomenului în zona buricului. Un astfel de diverticul poate fi ajustat cu ușurință prin apăsarea atentă a zonei sau atunci când femeia este în poziție orizontală. Cu toate acestea, în etapele ulterioare, o astfel de rezolvare este imposibilă. Momentele de durere sunt tipice în timpul perioadei de creștere a fătului.

Tratamentul herniei ombilicale în timpul sarcinii

Principala formă de tratament a herniei ombilicale la o persoană normală este operația. În cazul în care hernia ombilicală a avut loc în timpul sarcinii, atunci operația este contraindicată din cauza impactului negativ al medicamentelor în timpul procedurii și după aceasta.

hernie ombilicala in timpul sarciniiDe obicei, hernia trece de la sine imediat după naștere. Prin urmare, principala modalitate de tratament este purtarea lenjeriei speciale. Ajută la reducerea tensiunii musculare. Acest bandaj trebuie aplicat după consultarea medicului. Purtarea greșită a acestuia poate cauza probleme sarcinii.

În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. În 2014, a devenit prima bancă de sânge din cordonul ombilical care a eliberat ţesut de cordon ombilical pentru un tratament experimental nou şi a eliberat sânge din cordonul ombilical atât pentru transplanturi de rutină, cât şi pentru terapii regenerative de pionierat.
TotiCyte, tehnologia exclusivă Cells4Life, a transformat retenţia celulară atât în timpul procesării, cât şi în timpul criocrezervarii, fiind cel mai performant sistem de prelucrare a sângelui ombilical din Regatul Unit. TotiCyte furnizează de 3 ori mai multe celule stem decât orice altă metodă testată, eliminând 99% din celulele roşii din sânge şi având cea mai mare rata de recuperare a celulelor. Astfel, TotiCyte furnizează de 3 ori mai multe celule viabile.