Ceai de tei în sarcină: 5 avantaje pentru mămici!

Ceaiul de tei a fost recunoscut pentru beneficiile sale, dar şi pentru mirosul încântător emanat de florile de tei, încă din cele mai vechi timpuri.

În scop medicinal, din arborele de tei se folosesc florile şi frunzele alungite de culoare galben-verzuie, atât de specifice, numite bractee, cât şi scoarţa, care este măcinată şi administrată sub formă de pulbere ca atare sau în compoziţia unor unguente menite să amelioreze leziunile de la suprafaţa pielii.

Consumul de ceai de tei în sarcină ajută la atenuarea simptomelor provocate în organism de stres, griji, temeri sau anxietate. Are un efect liniştitor şi temperează palpitaţiile, fiind un alt simptom care pune stăpânire pe femeile însărcinate. Conform acestui articol, specialiştii de la Babystem.ro te vor ajuta să descoperi care sunt cele mai importante avantaje ale consumului acestui tip de ceai în perioada sarcinii.

Avantajele consumului de ceai de tei în timpul sarcinii

 1. Proprietăţi neurosedative şi antispastice

Florile de tei conțin anumite combinații de zahăr  (care deosebesc acest ceai, de altele, prin dulceața sa), acid galic şi catecol, precum şi ulei esenţial numit farnesol, care fac planta să fie una neurosedativă şi antispastică, reducând inflamaţiile de la nivelul aparatului respirator şi fiind de mare ajutor celor care suferă de viroze sau răceli.

2. Tratează tulburările de somn

Datorită substanţelor active din plantă, consumul unei căni de ceai din floare din tei în sarcină este ca un sedativ uşor şi este recomandat să fie băut cu 30 de minute înainte de somn, în special persoanele care suferă de anxietate și au probleme de nervozitate.

3. Ajută la ameliorarea migrenelor

Consumul unui astfel de ceai în sarcină contribuie la ameliorarea migrenelor şi ajută la o digestie sănătoasă, atunci când este combinat cu ceaiul de muşeţel sau de mentă, tratează constipaţia şi diareea şi previne deterioarea celulară, graţie flavonoidelor cu rol de protecţie împotriva radicalilor liberi, care sunt principalii factori în apariţia bolilor grave.

4. Elimină retenţia de apă din organism

Ceaiul de tei în timpul sarcinii are efect diuretic şi ajută la eliminarea retenţiei de apă din organism, echilibrează temperatura și elimină toxinele din corp. De asemenea, pentru femeile însărcinate, care se confruntă cu afecţiuni renale, ceaiul de tei este indicat în a se consuma pentru faptul că are proprietatea de a trata incontinenţa şi previne formarea pietrelor la rinichi.

5. Are proprietăţi antiseptice şi antiinflamatorii

Este foarte cunoscut faptul că din nectarul florilor arborelui de tei se obţine mierea, a cărei culoare poate varia de la galben deschis la portocaliu închis și care miroase a lemn dulce și este ușor de recunoscut. Mierea provine din arborele de tei și este considerată ca fiind una dintre cele mai bune mieri, datorită ingredientelor sale foarte bogate în vitamina B.

Printre proprietăţile curative se numără cele antiseptice şi antiinflamatorii, care fac din acest aliment un tratament naturist eficient în caz de răceală, gripă, tuse şi crampe abdominale.

Cu toate că  prezintă atât de multe beneficii, această plantă destinată relaxării nu este recomandată consumului de către toate persoanele, mai ales a femeilor însărcinate care urmează un tratament medicamentos. Înainte de a te bucura pentru beneficiile sale şi de a începe să consumi ceai de tei în timpul sarcinii, trebuie să apelezi la consultul medicului tău, care îţi va prezenta toate avantajele, dar şi dezavantajele acestei terapii cu flori de tei.

Consumul de ceai de tei în timpul sarcinii nu este recomandat femeilor gravide care se află în ultimul trimestru de sarcină, deoarece substanţele din tei subţiază sângele şi creşte riscul de hemoragie postpartum.

ceai de tei in timpul sarciniiÎnsă înainte de a începe consumul acestui tip de ceai este recomandată consultarea medicului de familie. Este foarte important să te concentrezi pe sănătatea copilului, în special după naştere. Acest lucru poate fi asigurat, în cazul bebeluşului tău, prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro.

Nota pentru Ceai de tei în sarcină: 5 avantaje pentru mămici!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (8 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile