Aducerea unui copil pe lume este un pas important, pentru fiecare familie în parte, iar cele nouă luni de sarcină vor fi suficiente pentru ca viitorii părinți să-și poată pune ordine în gânduri, să se mute poate într-un spațiu mai mare sau să se informeze foarte bine despre ce ar trebui să facă, după ce devin părinți. Recoltarea de celule stem la naștere este unul dintre cele mai importante lucruri pe care părinții trebuie să le ia în considerare, deoarece acestea tratează peste 85 de boli grave precum leucemia, cancerul sau alte boli autoimune. Baby Stem este partenerul Seracell în România și oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde.

 Iată câteva dintre aspectele legate de citit, în timpul sarcinii

 

1. Când ar trebui să-i citești celui mic?

Niciodată nu este prea devreme să-i citești celui mic, deoarece acesta va recunoaște vocea ta, chiar și din burtică. Lecturează deci, cu voce tare, pentru ca cel mic să-ți audă glasul, chiar dacă nu va înțelege cuvintele pe care tu le rostești. Cititul în timpul sarcinii ajută la stimularea abilităților de ascultare și creează o legătură strânsă între viitoarea mămică și făt.

2. Cum ajută cititul viitorul bebeluș?

Pentru cel mic, lectura ajută la îmbunătățirea vocabularului, stimulează imaginația și îmbunătățește abilitățile de comunicare. Cu cât comunici mai mult, cu atât cel mic se va putea orienta și descurca mai bine. În plus, lectura poate avea și un scop didactic, astfel, în timp ce comunici cu cel mic, oferă-i informații legate de părțile corpului, zilele săptămânii, numerele de la 1-10, etc.

3. Ce tip de cărți ar trebui să-i citesc copilului meu?

În primele luni, cel mic va prelua foarte mult din limbajul corpului. Chiar și în acest caz, comunicarea este importantă, deoarece acesta se va obișnui cu sunetele, cu vocea celor din jur și, încet, încet, va reuși să-și construiască abilitățile lingvistice. De asemenea, cel mic poate fi fascinat de culorile strălucitoare sau de contrastele puternice, așadar, cărțile colorate și ilustratele sunt o idee excelentă. Dincolo de lecturarea unor cărți captivante pentru cel mic, importantă este comunicarea, deoarece aceasta va ajuta la întemeierea unei relații strânse între mamă și copil, pentru întreaga viață.

4. Care sunt cele mai bune cărți pentru copilul mai mare?

Cele mai bune cărți vor fi întotdeauna cele pe care chiar copilul tău le alege. Un secret este însă să-l ghidezi să aleagă cărți cu desene și cu fraze ușor de reținut. În timp ce unii copii aleg cărțile cu fotografii care mai de care mai colorate, alții vor alege acele cărți care vor avea exerciții de completat, spații de colorat, transformând lecturarea într-o joacă educativă. Alege cărți ușoare și delicate, întrucât cei mici au obiceiul în permanență să bage în gură tot ce prind.

 5. Sunt cărțile audio o idee bună?

Comunicarea este cea mai importantă, mai ales în relația dintre bebeluș și mamă. Cărțile audio pot capta atenția celui mic și-l pot face să stea cuminte, însă nu vor ajuta la obișnuirea bebelușului cu vocea mamei, din moment ce cărțile audio au înregistrări diverse. Astfel, experții de televiziune spun că acestea, dar și televizorul sunt indicate după vârsta de doi ani.

6. Ar trebui ca lecturarea să fie o lecție?

Lecturarea unei cărți ar trebui să fie o plăcere atât pentru mamă, cât și pentru cel mic. O repetare deranjantă a anumitor termeni îl va face pe cel mic să se plictisească și să-și piardă interesul pentru cărți. Astfel, învățându-i pe cei mici să se bucure de lectură, este o lecție mult mai valoroasă decât învățarea foneticii, la o vârstă fragedă.

7. Care este cea mai bună metodă pentru ca cel mic să rețină cât mai mult în urma lecturării?

Interacțiunea cu cel mic este secretul care îl va ajuta să facă din ce în ce mai des, conexiuni. O metodă bună este aceea ca, în timp ce îi citești diverse lucruri, să faci asocierea cu lucrurile din imediata apropiere. De exemplu, dacă în carte este deschisă o minge galbenă, aceasta ar trebui comparată cu bila roșie, pe care cel mic o are, pentru a putea face diferențele dintre cele două.

Educația este foarte importantă, încă de la vârste fragede. Mai mult decât atât însă, contează sănătatea celui mic. Recoltarea de celule stem la naștere este garanția că cel mic va avea un viitor liniștit, lipsit de griji medicale grave. Baby Stem este partener Seracell, banca numărul 1 din punct de vedere al recoltării lunare și al eliberării totale, în Germania. Seracell dispune de laboratoare performante, dotate cu tehnologie de ultimă oră, pentru o prelucrare corectă a celulelor stem, dar și pentru o depozitare în condiții ideale. Datorită beneficiilor si tehnologiei de înaltă clasă, precum si a procedurilor de lucru folosite, Seracell este una dintre puținele banci de celule stem, care au obtinut acreditarea europeană GMP (Good Manufacturing Practice), cea mai calitativă certificare din domeniul prelucrării si stocării probelor biologice. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

 Nota pentru Cititul ajută foarte mult bebelușii. Află cum!: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile