Fecundarea ovulului: simptome și riscuri de eliminare


Fecundarea ovulului de catre spermatozoid. Află simptomele și când există riscul să fie eliminat!

Cuprins

 • Ovulația
  Fecundarea ovulului

  De cele mai multe ori, nu vei ști exact ziua în care ai rămas însărcinată. Medicul va număra începutul sarcinii din prima zi a ultimei perioade menstruale. E vorba de aproximativ 2 săptămâni înainte de momentul în care se întâmplă concepția.

  Află totul despre concepție și fecundarea ovulului de către spermatozoid!

  Ovulația

  În fiecare lună în interiorul ovarelor, un grup de ouă începe să crească în săculețe mici, umplute cu fluid, numite foliculi. În cele din urmă, ouăle încep să iasă din folicul (ovulație). De obicei se întâmplă cu aproximativ 2 săptămâni înainte de următoarea perioadă menstruală.

  Dacă menstruația ta nu este regulată, pentru a nu exista riscul ca ovulul să fie eliminat mai devreme sau mai târziu, atunci când nu te aștepți, medicul îți poate recomanda utilizarea unor teste de ovulație sau a unei ecografii care să determine data exacta a ovulației.

  După ce oul părăsește foliculul, foliculul se dezvoltă în ceva numit corp luteal. Corpul luteal eliberează un hormon care ajută la îngroșarea mucoasei uterului, pregătindu-l pentru implantarea oului.

  Fecundarea ovulului

  Oul intră în trompa uterină și își începe călătoria spre uter.
  După actul sexual, durează una până la 2 ore pentru ca sperma să ajungă la capetele trompelor uterine.

  Doar unul dintre milioane de spermatozoizi care au călătorit spre ou reușește să îl fecundeze.

  Spermatozoidul își pierde coada, lăsând doar capul (care conține materialul genetic) în interiorul oului. Fertilizarea are loc atunci când materialul genetic din ou și spermatozoidul se combină.

  Dacă nu există spermă pentru a fertiliza oul, acesta se mișcă prin uter și se dezintegrează. Nivelurile hormonale revin la normal. Corpul tău scutură mucoasa groasă a uterului, iar menstruația ta începe.

  ovul fecundat eliminatDacă un spermatozoid se îndreaptă spre tubul uterin și se întâlnește cu un ou, acesta fertilizează oul. Oul se schimbă astfel încât să nu poată intra nici un alt spermatozoid.

  În momentul fertilizării, se stabilesc genele și sexul bebelușului. Dacă sperma are un cromozom Y, bebelușul tău va fi un băiat. Dacă are un cromozom X, copilul va fi o fată.

  Ai grijă de bebelușul tău și interesează-te despre beneficiile celulelor stem!
  Află mai multe despre beneficiile stocării celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.

Nota pentru Fecundarea ovulului: simptome și riscuri de eliminare: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 note, media: 3,75 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile