Cuprins

Ce reprezintă hematomul apărut în timpul sarcinii?

Semne și simptome: Cum se manifestă hematomul în sarcină?

Sângerarea provocată de hematom în sarcină

Cum o deosebim de alte tipuri de sângerări?

 

Ce reprezintă hematomul apărut în timpul sarcinii?

Un hematom este o aglomerare de sânge închegat, care are loc în afara vaselor de sânge ale unui țesut sau organ. Hematomul subcorionic apare la femeile însărcinate, atunci când această aglomerare se localizează între pereții uterului și membranele placentei și se manifestă, în cele mai multe cazuri, în primele trimestre ale sarcinii.  Cu ajutorul tehnologiei cu ultrasunete, hematomul în sarcină este foarte ușor de depistat, acesta apărând ca o masă de culoare închisă, în interiorul uterului.

 

În acest articol, specialiștii Baby Stem, te informează în legătură cu lucrurile de bază pe care ar trebui să le știi în legătură cu hematomul în timpul nașterii, cauzele, simptomele și tratamentele acestuia.

Grija pentru bebe începe înainte de naștere. Asigură-i sănătatea prin recoltarea de celule stem!

Semne și simptome: Cum se manifestă hematomul în sarcină?

Una dintre cele mai des întâlnite simptome ale hematomului în timpul sarcinii este sângerarea. Cantitatea și severitatea sângerării diferă de la un caz la altul – în timp ce unele femei pot depista doar o sângerare ușoară sau scurgeri maronii, altele pot experimenta sângerări abundente, însoțite de eventuale cheaguri de sânge. Din nefericire, dacă o femeie  se confruntă cu o sângerare foarte abundentă din cauza hematomoului, este posibil ca aceasta să prezinte un risc de pierdere a sarcinii. Deși acest lucru sună înfiorător, trebuie să știi că nenumărate femei ce au întâmpinat astfel de amenințări, au reușit să ducă sarcina la bun sfârșit cu succes. După naștere, poți răsufla liniștită, știind că bebelușul tău va fi în siguranță pe parcursul întregii vieți, prin simpla recoltare a celulelor stem.

 

Pe lângă sângerări, alte simpotome ale hematomului în timpul sarcinii includ dureri și crampe în zona abdominală. În unele cazuri, hematomul apărut la femeile însărcinate nu se manifestă prin niciun semn exterior și poate fi diagnosticat doar dacă medicul efectuează o ecografie transvaginală de rutină, pentru a verifica starea generală de sănătate și dezvoltarea bebelușului.

 

Sângerarea provocată de hematom în sarcină

Sângerarea subcorionică are loc atunci când placenta se detașează din locul original al implantării. Acest fenomen poartă numele de hemoragie sau hematom subcorionic și afectează membranele corionice. Aceste membrane se ridică și formează un sac între placentă și uter, proces ce, împreună cu cheagurile rezultate, reprezintă cauza ce duce la acest tip de sângerare.

Aceste hematoame pot varia în mărime, cele mai micii fiind cele mai comune, hematoamele mari provocând sângerări mai abundente.

 

Cum o deosebim de alte tipuri de sângerări?

Sângerările vaginale afectează aproximativ 25% dintre femeile aflate în primă jumătate a sarcinii, hematoamele reprezentând doar una dintre multiplele cauze ale unor astfel de sângerări. Motivul precis al apariției hematoamelor este încă necunoscut.

Câteva pete de sânge descoperite în primele 12 săptămâni ale sarcinii nu sunt în mod indiscutabil cauzate de un hematom, ci pot apărea de asemenea ca urmare a:

  • Extinderii uterului
  • Actului sexual
  • Creșterii nivelului hormonal
  • Schimbări la nivelul cervixului
  • Examinări vaginale

În timp ce este indicat să te adresezi medicului în legătură cu orice formă de sângerare, aceea ce depășește câțiva stropi poate fi semnul unei probleme mai serioase, un hematom fiind doar una din posibilități. În același timp, este posibil să te confrunți cu un hematom în sărcină fără sângerări și nici să nu realizezi existența acestuia fără ajutorul unei ecografii.

Sângerarea abundentă poate fi, de asemenea semnul unei:

  • Sarcini extrauterine
  • Pierderi de sarcină
  • Rupturi a uterului
  • Separări a placentei de uter
  • Nașteri premature (mai devreme de 37 de săptămâni)

Aceste cauze mai seriose ale sângerarilor în timpul nașterii sunt însoțite și de alte simptome, precum dureri abominale severe și amețeli.

 

Examinare și tratament 

hematom în sarcinăEcografia reprezintă modalitatea preferată  prin care se poate depista un hematom subcorionic, având în vedere că poate fi efectuată foarte simplu și rapid și nu prezintă niciun risc, fiind lipsită de radiații. Dacă ai fost diagnosticată cu hematom în urma sângerarilor din timpul nașterii, atunci cel mai probabil medicul tău îți va propune tratamente pentru a preveni o eventuală pierdere a  sarcinii. Dacă hematomul este de dimensiuni mari, va fi necesară odihna, evitarea statului în picioare pentru perioade lungi de timp, evitarea contactului sexual, evitarea sportului.

Protejează-ți bebelușul după minunata aventură a sarcinii, cu ajutorul Baby Stem – partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numărul 1  în Germania. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi  servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane: trei eșantioane utile  pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.Nota pentru Hematom în sarcină: Ce trebuie să facă o mămică: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (13 note, media: 3,31 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile