Îți curg sânii în timpul sarcinii? Află DE CE


Îți curg sânii în timpul sarcinii? Află ce efecte poate avea asupra fătului

Cuprins

Ce cauzează scurgerea sânilor în timpul sarcinii?
Ce trebuie să știi despre colostru
Ce poți face cu privire la sânii cu scurgeri în timpul sarcinii

 

Corpul tău este, în acest moment, un instrument pentru crearea și dezvoltarea bebelușilor și devine rapid pregătit pentru nașterea copilului. Dacă te confrunți cu curgerea sânilor în sarcină, probabil că te afli deja în cel de-al treilea trimestru și te pregătești pentru a da viață unui bebeluș.

În timp ce sarcina crește tot mai mult în fiecare zi, se întâmplă multe schimbări în ceea ce privește anticiparea nașterii – unele pe care le recunoști (cum ar fi bebelușul care cade în pelvis, de obicei cu două până la patru săptămâni înainte de a se naște ceea ce face mai multă presiune pelviană) și altele pe care probabil încă nu le recunoști (cum ar fi dilatarea cervicală și ștergerea colului).

Există însă și un alt simptom mai evident: sânii pot începe să scurgă, ieșind din ei un lichid subțire, gălbui, numit colostru, precursorul laptelui matern care va alimenta foarte curând bebelușul pe care îl porți.

 
Ce cauzează scurgerea sânilor în timpul sarcinii?

Colostrul, primul lapte pe care îl va primi bebelușul, conține mai multă proteină, dar mai puțin grăsime și zahăr decât laptele matern mai matur, ceea ce face mai ușor digerarea lui de către bebeluș în primele zile după naștere. De asemenea, este plin de anticorpi (imunoglobina A sau IgA) pe care copilul tău nu le-a întâlnit în uter, care îi ajută să se protejeze de germeni care pot infecta membranele mucoasei gâtului, plămânilor și intestinelor.

La câteva zile după naștere, laptele matern va deveni mai alb și va crește în cantitate. Scurgerea sânilor este cauzată de pregătirea corpului de a naște și de a hrăni și proteja copilul nou născut.

 
Ce trebuie să știi despre colostru

Unele femei au scurgeri ale sânilor în timpul celui de-al doilea trimestru, uneori între 26 și 30 de săptămâni, ceea ce este cel mai des întâlnit.

Pe măsură ce data nașterii se apropie, este tot mai probabil ca scurgerile sânilor să apară și ele. Cele care au scurgeri în timpul sarcinii vor avea probabil, o cantitate mai mare de scurgeri la data apropiată a nașterii. Cu toate acestea, majoritatea femeilor nu experimentează scurgeri decât după nașterea copilului lor.

Dacă nu ai încă scurgeri, dar ești curioasă cum ar fi, stoarce ușor areola pentru a scoate câteva picături. Dacă nu iese nimic, nu îți faceți griji, atunci când va veni timpul (când copilul va suge) va apărea și colostrul. Și nu îți faceți griji, dacă nu ai scurgeri nu este un semn că nu veți ține pasul cu cererea de hrană a celui mic.

 
Ce poți face cu privire la sânii cu scurgeri în timpul sarcinii

De obicei, poți observa doar câteva picături de scurgere de colostru o dată – dar dacă fluxul este mai mult decât te simți confortabil sau pătează, poți purta tampoane de îngrijire medicală în sutien. Dar cel mai bine este să te obișnuiești: aceasta este doar un precursor care anunță disconfortul cauzat de scurgerea sânilor.

curg sanii in timpul sarciniiEste important să nu încerci să scoți mai mult lapte decât iese. Stimularea sânilor în trimestrul al treilea poate declanșa contracțiile uterine prematur.

Rămâi calmă si bucură-te că mai ai doar câteva săptămâni până te vei întâlni cu bebelușul tău.

Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Dacă mai ai puțin până la naștere, interesează-te despre beneficiile stocării celulelor stem de aici https://www.babystem.ro/celule-stem

Nota pentru Îți curg sânii în timpul sarcinii? Află DE CE: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile