Limfocite scăzute în sarcină. Află valorile alarmante


Ai limfocitele scăzute în timpul sarcinii? Află care sunt valorile normale și cele critice!

Cuprins

 • Ce sunt limfocitele
  Care este procentul normal de limfocite în sânge?
  Care sunt posibilele cauze ale scăderii nivelului de limfocite în timpul sarcinii?

  Aflarea limitei normale a limfocitelor în timpul sarcinii nu este la fel de ușoară cum pare. Intervalul normal de limfocite pentru un adult normal și o femeie însărcinată este diferit, ceea ce se modifică în continuare pe măsură ce progresează sarcina. Cu toate acestea, este important ca o femeie însărcinată să afle și să înțeleagă când nivelurile sunt scăzute și să ia măsuri corective dacă este necesar.

  Ce sunt limfocitele

  Limfocitele sunt un tip de celule albe din sânge, care fac parte din sistemul imunitar din organism. Anticorpii generați de limfocite ajută organismul să lupte împotriva diferitelor tipuri de viruși, precum și a celulelor care se pot dovedi tumorale.

  Acestea sunt generate în măduva osoasă a corpului. Pentru un copil în uter, acestea sunt produse sub formă de celule hepatice nediferențiate sub inima mamei. Dezvoltarea extensivă a sistemului imunitar și recunoașterea semnăturilor atacurilor externe depind în primul rând de acestea. În cadrul acestora, limfocitele de tip B ajută să recunoască care celule sunt dăunătoare și au nevoie de anticorpi. Celulele de tip T lucrează în controlul răspunsului imun al organismului, declanșând-o atunci când este necesar și reducându-l atunci când nu este necesar.

  Care este procentul normal de limfocite în sânge?

  Intervalul de limfocite este un mijloc important de a detecta dacă organismul dumneavoastră se desfășoară în mod corespunzător sau dacă este atacat de microbi dăunători. Intervalul normal variază în funcție de prezența și absența sarcinii, precum și de diferitele etape ale acesteia.

  Un interval normal de limfocite pentru adulți se situează între 0,7 și 4,6 x 109 pe litru.
  Primul trimestru al sarcinii începe să crească limita inferioară la 1,1 – 3,6 x 109 pe litru.
  Al doilea trimestru de sarcină stabilește intervalul normal de 0,9 – 3,9 × 109 pe litru.
  Trimestrul final de sarcină menține un interval similar între 1 – 3,6 × 109 pe litru.

  Care sunt posibilele cauze ale scăderii nivelului de limfocite în timpul sarcinii?

  Reducerea nivelurilor de limfocite la o femeie însărcinată este o consecință firească a concepției și este un proces complet normal al corpului. Când apare concepția și embrionul așteaptă implantarea în uter, corpul face ajustări în sine pentru a permite ca acest lucru să se întâmple fără obstacole.

  limfocite scazute in sarcina cauzePentru corpul uman, un embrion extern în sine este o entitate străină. Este foarte natural ca sistemul imunitar să o observe ca pe ceva dăunător și să o respingă. Prin urmare, organismul se protejează prin suprimarea răspunsului sistemului imunitar prin reducerea numărului de limfocite, ceea ce permite embrionului să se implice cu succes și să crească într-un făt.

  Chiar și în această etapă, corpul păstrează încă mama protejată. Sunt activate alte sisteme, cum ar fi neutrofilele, care își asumă temporar îndatoririle de a proteja corpul de atacuri externe.

  Până la naștere, află totul despre recoltarea și stocarea celulelor stem din cordonul ombilical pe site-ul Baby Stem

Nota pentru Limfocite scăzute în sarcină. Află valorile alarmante: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (18 note, media: 3,17 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile