Sarcina fără simptome în primele săptămâni

Cuprins:

 

Să fii sigură că ești însărcinată dar să nu ai niciun simptom sau să suferi de schimbări majore poate fi îngrijorător. Însă, realitatea este că fiecare femeie răspunde la sarcină diferit. În timp ce unele femei experimentează senzația de dureri de sâni, somnolență sau greață matinală în primul trimestru de sarcină, este posibil să fiți însărcinată și să nu manifestați niciun astfel de simptom. Experiența fiecăreia în timpul sarcinii este diferită, așadar, puteți avea o sarcină fără simptome.

 

În acest articol, specialiştii Baby Stem îţi vor aduce la cunoștință toate informaţiile referitoare la sarcina fără simptome și cum se poate manifesta aceasta.

 

Sarcina fără simptome

 

Unele femei nu prezintă niciun semn de sarcină până la șase, șapte săptămâni de sarcină sau chiar mai mult. Altele, nu se simt rău niciodată pe tot parcursul sarcinii și acest lucru poate fi perfect normal. Există de asemenea și posibilitatea de a exista simptome de sarcină care să dispară imediat și să nu mai revină, acest lucru nu înseamnă neapărat că există o problemă cu sarcina dumneavoastră.
În ciuda credinței populare, este destul de frecvent ca femeile să nu observe niciun simptom al sarcinii în primele săptămâni sau luni. Fiecare femeie va avea o sarcină diferită și, din acest motiv, nu fiecare femeie va experimenta simptome comune cum ar fi balonarea, poftele alimentare, greața matinală sau voma. În realitate, cel mai comun simptom este de fapt un sentiment de oboseală crescută, iar unele femei nu vor observa nici măcar acest lucru. Prin urmare, a fi gravidă  și a avea o sarcină fără simptome este foarte posibil.

 

Nu sunteți sigură că sunteți însărcinată

 

Dacă vă aflați în săptămâna dintre ovulație și menstruație și așteptați să experimentați vreun simptom, poate fi încă prea devreme și nu aveți cum să vă dați seama dacă ați rămas însărcinată sau nu. Dacă, însă, ați făcut un test de sarcină acasă care a ieșit pozitiv și așteptați încă confirmarea medicului, puteți să fiți însărcinată fără manifestări. Important este ca, în ambele cazuri, să aveți grijă de dumneavoastră și să vă înarmați cu răbdare, veți confirma sau nu sarcina dumneavoastră foarte curând.

 

Știți cu siguranță că sunteți însărcinată 

Se poate întampla ca medicul dumneavoastră să vă confirme deja sarcina, dar să nu aveți simptome. Acest lucru ar putea însemna doar că sunteți o persoană „norocoasă” care nu va avea parte de simptome neplăcute de sarcină, cum ar fi balonarea sau pofta excesivă. Unele femei vor avea, de asemenea, simptome de sarcină care trec neobservate, confundate cu senzațiile zilnice obișnuite.
Indiferent dacă simțiți sau nu simptome ale sarcinii, mergeți  întotdeauna la întâlnirile cu medicul dumneavoastră pentru examinările prenatale. Acest lucru vă va asigura că bebelușul se dezvoltă corect. De cele mai multe ori sarcina va fi bine, iar după 20 de săptămâni de sarcină veți începe să simțiți mișcările bebelușului, lucru care ar trebui să vă liniștească în lipsa altor simptome de sarcină.

 

Lipsa simptomelor în sarcină și sindromul ovarului polichistic

Sindromul ovarului polichistic pare a fi o cauză frecventă pentru care multe femei gravide nu prezintă simptome ale sarcinii. Multe dintre cele care suferă de această afecțiune nu vor avea simptome sau vor avea doar semne minore de sarcină. Ele pot experimenta doar ocazional lucruri precum grața de dimineață, durerea de sâni sau senzația sporită de foame și nu vor fi la fel de severe ca cele experimentate de alte femei. Prin urmare, dacă suferiți de sindromul ovarelor polichistice și rămâneți însărcinată, nu trebuie să vă surprindă dacă aveți o sarcină fără simptome. Acest lucru nu indică nimic în neregulă cu mama sau cu bebelușul. Discutați cu medicul dumneavoastră despre această condiție.
primele saptamani de sarcinaDacă ești însărcinată și ai o sarcină fără simptome, bucură-te că nu trebuie să treci prin experiențe neplăcute precum pofte, apetit ridicat sau scăzut, greață ori balonare. Cel mai important este să ai grijă de tine, pentru ca tu și copilul tău să fiți sănătoși. Dacă te gândești la sănătatea lui și după naștere, probabil că te-ai interesat de cum îl poți proteja de anumite afecțiuni acute. Recoltarea de celule stem ar putea fi soluția potrivită pentru voi. O clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.

Nota pentru Sarcina fără simptome în primele săptămâni: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (13 note, media: 4,08 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile