Scurgeri maronii în sarcină – Trimestrul 1,2,3 – Secreții maronii

Cuprins

O scurgere vaginală transparentă sau albă (cunoscută în obstetrică ca leucoree) este o activitate normală a organismului unei femei. O scurgere vaginală sănătoasă provine dintr-o varietate de culori, deși schimbările sunt, de obicei, semne care se petrec în interior.

În timpul sarcinii, toți acești hormoni de sarcină fac scurgerile să își schimbe din proprietăți. Una dintre cele mai mari îngrijorări pentru femeile gravide este secreția maronie, probabil deoarece culoarea este atât de aproape de  culoarea sângelui. Vestea bună este că, în marea majoritate a cazurilor, o scurgere maronie în sarcină este o parte absolut normală a faptului că ești femeie.

Baby Stem este ajutorul mamelor care vor să stea liniștite cu privire la sănătatea pruncului lor după naștere. După ce treci prin perioade mai grele cu o sarcină, asigură-te că recoltezi celule stem pentru a putea apela la soluția de vindecare a peste 40 din cele mai grave boli din lume.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Ce înseamnă o scurgere maronie?

Așa cum multe femei bănuiesc și poate se tem de o posibilă sarcină, scurgerile maronii sunt doar niște secreții normale cu sânge vechi. Dintr-un motiv anume, o anumită cantitate de sânge din uter nu a fost eliminat la timp și pe măsură ce trece timpul, devine maro. Asta înseamnă ca vei avea parte de scurgeri vaginale maronii.

Dacă ești gravidă, scurgerea maronie în sarcină nu înseamnă de obicei că ceva  este în neregulă cu tine sau cu bebelușul tău, ci în majoritatea cazurilor, este complet inofensivă. Cea mai obișnuită cauză este iritarea: după cum știi (sau vei afla în curând), creșterea nivelului hormonilor și creșterea fluxului de sânge către cervix îl poate face extrem de sensibil atunci când ești însărcinată. Deci, uneori, un act sexual sau un examen pelvian poate agrava starea colului uterin, ducând la o scurgere de culoare maro sau chiar mai deschisă la culoare.

Dacă te apropii de sfârșitul sarcinii, scurgerea maronie ar putea fi, de asemenea, un semn că nașterea se apropie. Câteva săptămâni până la câteva zile înainte de a da naștere, îți vei pierde mucoasa – un glob de mucus care închide deschiderea colului uterin în timpul sarcinii (este posibil să nu observi că acest lucru se întâmplă). Apoi, în zilele de dinaintea nașterii, vei vedea probabil o scurgere vaginală maronie roșie sau maronie cu sânge, ceea ce înseamnă că sosirea bebelușului este iminentă. Dacă bănuiești că urmează un astfel de episod, te poți programa dinainte pentru o întâlnire cu medicul tău.

Complicații

În cazuri foarte rare, scurgerile vaginale în sarcină ar putea fi un semn al unui avort iminent, sarcină ectopică, probleme cu placenta sau un semn al unei infecții a colului uterului sau a uterului. Dacă în orice moment scurgerea vaginală se transformă în pată roșie sau sângerare profundă sau dacă ai crampe abdominale sau sensibilitate, contracții uterine rapide sau dureri de spate, contactează imediat medicul.

Indiferent dacă ești gravidă sau nu, rareori scurgerea maronie  poate fi un semn al unor probleme mai grave. Medicul trebuie consultat însă de fiecare dată.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Precauție

scurgeri maronii sarcinaÎn timp ce este mai mult decât probabil un semn că ceva nu este în regulă, este întotdeauna cel mai bine să acționezi cu prudență și să consulți sfatul specialiștilor. Aceștia pot face un examen cu ultrasunete și examen pelvian pentru a se asigura că totul este bine și că bebelușul se dezvoltă normal și nu există semne de infecție. Dacă nu găsesc semne ale unei probleme sau dacă este ceva în neregulă cu copilul, se pot lua măsuri pentru a te trata, cum ar fi să îți dea un antibiotic sau alte medicamente pentru a elimina o infecție, recomandând odihnă la pat dacă este o urgență sau orice altă opțiune pe care ei o consideră mai bună pentru tine și copilul tău.

Baby Stem are grijă să fie alături de tine și în timpul nașterii, dar și la problemele care pot apărea după. Pentru că există foarte multe boli care pot fi vindecate prin recoltarea de celule stem, asigură-te că te informezi foarte bine despre acest proces și află dacă este potrivit pentru tine.

Fiind singurul partener exclusiv al Seracell în România, Baby Stem poate feri bebelușul tău de până la 40 de boli grave, doar prin recoltarea și stocarea de celule stem în cele mai înalte standarde.

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

Nota pentru Scurgeri maronii în sarcină – Trimestrul 1,2,3 – Secreții maronii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (58 note, media: 3,16 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile