Smartphone-ul îți afectează relația cu copiii?

Ai aruncat vreodată o privire spre telefonul mobil pentru a verifica un SMS, e-mail sau notificare de la Facebook atunci când ar fi trebuit să îți concentrezi atentia asupra copiilor? Cu siguranța, da. Smartphone-urile oferă o mică pauză de la munca de parinți și vă oferă șansa de a vă rezolva și celelalte treburi rapid. Există, totuși, și dezavantaje.

Acordă atenție copiilor tăi! Ai grijă de ei încă din primele zile de viață. BabyStem îţi este alături cu servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde. BabyStem restabileşte definiţia profesionalismului în domeniul recoltării, fiind partener certificat şi unic Seracell pe teritoriul ţării noastre.

Conform unui studiu publicat in Jurnalul de Dezvoltare si Comportament Pediatric, atunci când folosim telefoanele mobile în preajma copiilor creștem șansele de conflict și de tensiune din interiorul casei.

Cum se ajunge la această problemă? Cu cât îmbinăm mai mult munca cu familia si viața socială, cu atât ajungem să nu mai facem diferența între aceste 3 astecte și uităm să ne concentrăm în a fi părinți.

Pentru acest studiu, cercetătorii au intervievat 35 de persoane despre folosirea telefoanelor mobile în scopuri multifuncționale și au constatat că foarte mulți dintre ei s-au plans că rutina de familie le-a fost afectată. De asemenea, părinții au recunoscut că au avut un comportament negativ asupra copiilor după ce citeau știri nu foarte plăcute sau primeau e-mailuri legate de muncă și au mărturisit că atunci când copiii lor încercau să le distragă atenția au țipat sau au avut un comportament agresiv.

În același timp, intervievații au precizat că telefoanele reprezintă o evadare din plictiseala și stresul de părinți, dar și o modalitate ușoară de a-și rezolva problemele de la muncă rapid și ușor de acasă.

„Părinții se luptă pentru a echilibra timpul petrecut în familiei și dorința de a fi prezent la domiciliu, cu ajutorul tehnologie, cum ar fi răspunsul la locul de muncă și alte cerințe legate de acesta“, a explicat autorul principal al studiului, Jenny Radesky, un expert în comportamentul copilului și medic pediatru la Universitatea din Michigan, într-o declarație. „Este mult mai greu să faci schimbul dintre creierul de mamă/tată și alte aspecte ale vieții, deoarece limitele au estompat împreună.“

Ce este de făcut pentru a rezolva această problemă?

Pentru început, țineți cont de faptul că studiul a fost realizat pe un număr mic de persoane și că nu ar trebui să fie greu să schimbați acest aspect și să incercați să vă îndreptați atenția spre copiii dumneavoastră, atunci când trebuie să le dedicați din timp. „Nu trebuie să fiți disponibili pentru copiii de 100 la sută din timp. De fapt, este sănătos pentru ei să fie independenți.“, precizează dr. Jenny Radesky.

„Este de asemenea important ca părinții să se simtă folositori la locul de muncă și în alte aspecte ale vieții lor. Dar dacă vă simțiți supraîncărcați sau epuizați fiind trași în atât de multe direcții diferite, este probabil timpul pentru a stabili limite. “, spune Radesky.

Printre sugestiile sale de a păstra limitele și de a ajuta ca această situație să nu se agraveze, Jenny Radesky sfătuiește să vă gestionați programul astfel încât să petreceți timp cu familia fără pauze sau fără să fiți deranjați de telefoanele și e-mailurile de la muncă.  Pentru acest lucru puteți folosi un program pe telefonul mobil care să vă blocheze aplicațiile și notificările atunci când sunteți ocupați cu cei mici și să vi le reamintească în momentul în care sunteți liber.

BabyStem pune la dispoziţia tinerilor părinţi servicii complete de recoltare si stocare celule stem la standarde înalte, prin parteneriatul cu banca numărul unu de celule stem din Germania, Seracell. Seracell este cea mai mare bancă de sânge placentar autolog, cu sediul central în Berlin și susține de 10 ani tratamente de leucemie și a diferitelor tipuri de cancer, prin fabricarea de produse și transplant de celule stem, peste 120 de pacienţi primind anual celulele stem pregătite de specialiştii Seracell. În plus, Seracell dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE. Baby Stem este partener Seracell și aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și prelucrare a celulelor stem. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.babystem.ro