3 lucruri pe care nu le știai despre streptococ

Streptococul B este un tip de infecție bacteriană care poate fi găsită în vaginul sau rectul femeii gravide. Această bacterie se găsește la aproximativ 25% dintre femeile însărcinate. Dacă ești purtătoare a bacteriei află că o poți elimina atunci când dai naștere copilului.

Streptococul B nu este o boală cu transmitere sexuală. Bacteriile care cauzează această infecție trăiesc în mod normal în intestine, vagin sau rect. La majoritatea femeilor nu există simptome care să arate că poartă cu ele această bacterie.

Află de la BabyStem cum poate fi depistat și prevenit streptococul B:

Fă analizele de rutină

Este recomandat dacă ești însărcinată să faci analizele de rutină corespunzătoare, printre care și această analiză care îți arată dacă ești purtătoare a streptococului B. Această analiză este efectuată între săptămâna 35 și 37 de sarcină.

Testul implică o extragere a unei probe atât din vagin cât și din rect. Proba este mai apoi dusă într-un laborator, unde va fi analizată pentru a afla dacă există streptococul B. Rezultatul testului este disponibil de obicei în intervalul 24-48 h. Este necesar să efectuezi acest test mai ales dacă muncești prematur și anume înainte de a termina cele 37 de săptămâni gestaționale.

Află cum îți protejezi bebelușul de streptococul B

Dacă testul iese pozitiv și îndeplinești criteriile de risc ridicat, cu siguranță medicul tău ginecolog îți va recomanda antibiotice pentru a preveni îmbolnăvirea copilului. Antibioticele vor scădea foarte mult șansele ca fătul să dezvolte o infecție din cauza acestei bacterii.

Simptomele streptococului B

La nou născuții care suferă de această infecție simptomele se dezvoltă de obicei în primele 24 de ore după naștere. Copiii care se nasc cu acest streptococ pot avea următoarele simptome: febră, probleme de respirație, pielea poate fi albăstruie, pot avea convulsii, prezintă anomalii ale ritmului cardiac și ale tensiunii arteriale, vărsături, diaree și nervozitate.
În schimb adulții care dezvoltă această bacterie pot avea următoarele simptome: infecție cu sânge, infecții ale pielii și ale țesuturilor moi, dureri de oase și de articulații, infecții pulmonare sau infecții ale tractului urinar.

streptococ b in sarcinaDacă întâmpini pe parcursul sarcinii aceste simptome nu ezita să-ți contactezi medicul ginecolog pentru a te sfătui cum să tratezi această afecțiune.

Știm că viața copilului tău, dar și a ta este primordială, de aceea, Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu două mari bănci de celule stem din Germania și Marea Britanie. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Nota pentru 3 lucruri pe care nu le știai despre streptococ: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile