Ai voie sau nu să consumi maioneză în timpul sarcinii? Iată ce spun medicii

Maioneza este un aliment sigur pentru gravide în momentul în care acesta este fabricat din ouă pasteurizate (tratate termic). Dacă maioneza este făcută din gălbenuș de ou, amestecată cu ulei vegetal, suc de lămâie sau oțet, aceasta este sigură pentru femeile gravide.

Maioneza comercială disponibilă pe rafturile fără refrigerare din supermarketuri este fabricată din ouă pasteurizate și este sigură pentru consum.

Află de la BabyStem dacă maioneza este interzisă sau permisă pe timpul sarcinii:

Nu consuma maioneză de casă

Maioneza de casă nu este bună pentru femeile însărcinate, deoarece aceasta se prepară adesea cu ouă crude și există riscul ca aceasta să dețină salmonela. Salmonela este o bacterie care apare ca urmare a consumului de proteine necorespunzătoare, precum laptele sau sucul, ouăle, carnea sau peștele. Sunt extrem de rare cazurile în care această bacterie cauzează probleme, dar totuși este bine să ai grijă la alimentele pe care le consumi.

Beneficiile maionezei B

Când este consumată în cantități limitate, maioneza poate fi bună pentru sănătate. Într-o lingură de maioneză există 1,77 miligrame de vitamina E. Această vitamină te ajută să îți menții nivelul de zahăr din sânge în timpul sarcinii, reduce șansele de avort spontan și diminuează riscul apariției problemelor respiratorii.

Conține vitamina K, iar această vitamină este importantă în timpul travaliului, deoarece ajută la coagularea sângelui. Copilul tău are nevoie de vitamina K pentru o dezvoltare sănătoasă. De asemenea, maioneza conține și grăsimi. O lingură de maioneză are 5 mg de grăsime. Grăsimea este necesară pentru organism, dar în cantități mici, deoarece aceasta este o sursă nemaipomenită de unde îți poți extrage energia. Cu toate acestea, grăsimile saturate sunt bune pentru sănătate.

Cum poate dăuna maioneza în timpul sarcinii

Maioneza conține niveluri ridicate de grăsimi și alte elemente care pot dăuna dacă aceasta nu este consumată ponderat. Dacă consumi maioneză care este infectată cu salmonela, aceasta poate duce la deshidratare, artrită reactivă sau chiar meningită. Maioneza făcută cu ou crud poate conține bacteria listeria, ceea ce poate duce la o boală rară numită listerioză. De aceea trebuie să eviți maioneza care conține ou crud.

maioneza sarcinaMajoritatea femeilor însărcinate au nevoie de 300 de calorii pe zi. Maioneza este bogată în calorii și ar putea duce la consumuri excesive atunci când este combinată cu alte alimente calorice pe care le consumi în fiecare zi. Acest lucru ar putea duce la creșterea excesului de greutate.

Este permis consumul de maioneză pe timpul sarcinii, dar nu în exces. Aceasta nu te poate afecta nici pe tine, dar nici fătul dacă este consumată în cantități normale. Dacă întâmpini pe parcursul sarcinii probleme nu ezita să-ți contactezi medicul ginecolog pentru a te sfătui cu privire la acest aliment.

Știm că viața copilului tău, dar și a ta este primordială, de aceea, Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu două mari bănci de celule stem din Germania și Marea Britanie. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Nota pentru Ai voie sau nu să consumi maioneză în timpul sarcinii? Iată ce spun medicii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile