Creveții în sarcină: Beneficii și Riscuri

 

Fiecare femeie însărcinată își dorește să mănânce cât mai sănătos în timpul sarcinii și o întrebare des întâlnită se referă la diversitatea alimentelor permise în această perioadă. Majoritatea femeilor au o gamă largă de alimente care le plac și speră să continue să le mănânce în timp ce sunt însărcinate.

Sushi, stridiile și alte delicatese din fructe de mare se află pe lista alimentelor discutabile – dacă sunt sau nu bune de mâncat în timpul sarcinii. Fie că sunt fierte, prăjite sau ca un cocktail, mâncatul creveților în timpul sarcinii este o dorință comună.

Din fericire, femeile gravide pot consuma creveți, deoarece sunt în general clasificate ca fructe de mare cu conținut scăzut de mercur, spre deosebire de alimentele cu conținut ridicat de mercur, cum ar fi macrou, pește-sabie sau rechin. De fapt, nu numai că este în regulă să mâncați creveți în timp ce sunteți însărcinată, dar vă poate asigura chiar o anumită hrană suplimentară și câteva beneficii surprinzătoare pentru sănătate.

Beneficiile creveților

Când femeile gravide mănâncă creveți, le crește aportul de acizi grași omega-3, precum și diverși aminoacizi, proteine și alți nutrienți. Creveții sunt de obicei bogați în seleniu și conțin, de asemenea, niveluri semnificative de fier, vitamina B12, fosfor, iod, colină și cupru. Cu o gamă atât de diversă de nutrienți, consumul de creveți în timpul sarcinii poate contribui la asigurarea creșterii și dezvoltării normale a fătului.

Cu acizii grași omega-3 în astfel de cantități mari, creveții pot contribui, de asemenea, la creșterea sănătății inimii prin scăderea nivelului de colesterol LDL și creșterea colesterolului HDL. Acest lucru vă poate reduce riscul de arteroscleroză și hipertensiune arterială, pe care femeile gravide le întâlnesc de multe ori. Mineralele găsite în aceste crustacee vor contribui, de asemenea, la protejarea sistemului imunitar, precum și la asigurarea oaselor și a dinților sănătoși.

Riscuri

crevetiNu există realmente riscuri în a mânca creveți, însă, devine riscant atunci când alimentele nu sunt ținute în condiții ingienice. În loc să fie prinși în mare, cantități mari de creveți sunt crescute în iazuri făcute de om care conțin un amestec de ocean și apă dulce. Această practică este comună în țările de coastă, cum ar fi Thailanda și Indonezia. Cercetările arată că consumul de creveți proveniți din crescătorie în străinătate ar putea fi foarte periculos, deoarece ar putea duce la boli grave și infecții. Fermele de creveți sunt conduse în condiții foarte proaste. Apele sunt supraaglomerate și rapid poluate cu deșeuri, care pot infecta creveții cu boli. Ingerarea acestora ar putea duce la o intoxicație alimentară frecventă în rândul femeilor însărcinate. Evitați creveții importați și mergeți la creveți sălbatici prinși în apele locale.

Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Nota pentru Creveții în sarcină: Beneficii și Riscuri: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile