Numărul bolilor tratate cu ajutorul celulelor stem crește de la an la an. Dacă acum 10 ani se cunoșteau aproximativ 15 boli care puteau fi tratate, în prezent numărul bolilor pentru care eliberarea de celule stem și transplantul sunt singurele opțiuni la viață depășește 80. Cele mai multe diagnostice pentru care celulele stem reprezintă salvarea sunt boli grave ale sângelui precum leucemia sau cancerul, precum și afecțiuni incurabile a căror speranță este doar medicina regenerativă.

Cum sunt folosite eliberările de celule stem în tratarea bolilor?

Celulele stem pot fi folosite în medicina regenerativă pentru piele, ficat, pancreas, sistem auditiv, oase, valve, sistem vizual, miocard și vezică urinară. Astăzi, medicina regenerativă este o soluție inovatoare de tratament care se bazează pe fenomenala capacitatea de multiplicare și diferențiere a celulelor stem în regenerarea țesuturilor sau organelor lezate sau deteriorate din diverse cauze.

Cele mai bune celule stem sunt celulele prelevate din cordonul ombilical al bebelușului deoarece au potențialul terapeutic cel mai mare. În prezent, stocarea de celule stem într-o bancă a devenit un serviciu accesibil pentru părinții care se gândesc la viitorul copiilor și vor să le asigure o șansă la viață în cazul unei situații nefericite.

Cum se eliberează proba cu celule stem?

 

Pe scurt, personalul medical care asistă nașterea copilului tău, indiferent de tipul de naștere cezariană sau naturală, va recolta sânge din cordonul ombilical al bebelușului în punga spcială de prelevare din kitul de recoltare pe care îl vei primi din partea băncii, după semnarea contractului. Probele biologice recoltate sunt etichetate și ambalate în condiții speciale pentru a fi transportate către laboratoarele băncii. Odată ajunse în banca de celule stem, acestea vor fi verificate, efectuându-se testele de laborator necesare, pentru a se stabili dacă proba este viabilă. Proba biologică cu celule stem este transferată într-un tanc de carantină temporară unde rămâne până la obținerea tuturor rezultatelor analizelor bacteriologice și virusologice. Dacă rezultatele sunt pozitive, unitatea este transferată într-un tanc de stocare definitivă, după care vei primi certificatul de stocare.

 

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

În situația în care, copilul tău a fost diagnosticat cu o boală ce presupune un tratament cu celule stem, primul pas pe care îl vei face după ce ai stabilit cu medicul care îl supraveghează pe copil opțiunile de tratament este să anunți banca de celule stem în legătură cu eliberarea probei. Odată transmisă solicitarea de eliberare a probei de celule stem recoltate la naștere urmează completarea documentației medicale din partea echipei care efectuează transplantul pentru a certifica faptul că proba eliberată urmează a fi folosită în condiții medicale conforme cu diagnosticul.

Specialiștii din cadrul laboratoarelor băncii vor pune la dispoziția echipei medicale protocolul de decriogenare, apoi protocolul de transfer al probei de celule stem, precum și protocolul medical de aplicare a probei.Toți pașii transplantului sunt prezentați foarte clar pentru a facilita desfășurarea în condiții perfecte a procedurii.

Înainte de momentul propriu-zis al transplantării, după procesul de decriogenare, proba se va testa și valida din nou pentru a face posibilă procedura de transplantare în condiții de siguranță. Odată ce testele arată că proba îndeplinește toate criteriile de calitate (proba și-a păstrat caracteristicile de celularitate de la momentul recoltării pe toată durata stocării probei în bancă) pentru a putea fi folosită în transplant se trece la următoarea etapă, transplantarea celulelor stem. Eliberarea și transportul probei biologice respective precum și a documentației aferente se vor realiza în strânsă colaborare cu familia.

Cum alegi o banca de celule stem de incredere?

Alegerea unei bănci de celule stem de încredere este esențială pentru ca probele de sânge să fie depozitate în cele mai bune condiții pentru un eventual tratament. Pentru că sângele din cordonul ombilical al nou-născutului este deosebit de prețios, Baby Stem partenerul exclusiv al Cells4Life (Cells4Life are o experiență dovedită în ceea ce privește transplanturile de succes și au dezvoltat tehnologia patentată în lume, care produce mai multe celule decât orice altă bancă din lume), cea mai importantă și cea mai mare bancă de celule stem din Marea Britanie, îți oferă cea mai avansată tehnologie din lume pentru procesarea celulelor stem, TotiCyte.

Această tehnologie unică oferă de cel puțin 3 ori mai multe celule stem viabile în cazul unui tratament față de oricare altă metodă de procesare disponibilă pe piața din România. În plus, probele cu celule stem procesate cu TotiCyte sunt gata imediat pentru tratament, în majoritatea cazurilor neimpunându-se nicio restricție de spălare.

Sângele din cordonul ombilical al copilului tău este extrem de valoros. Permite-i șansa la viață în viitor, alegând recoltarea celulelor stem alături de o bancă sigură, pe care te poți baza în tot ceea ce înseamnă recoltare și eliberare de celule stem în cele mai optime condiții. Viitorul înseamnă inovație în celule stem, înseamnă progresul medicinei regenerative!Voteaza Eliberare de celule stem – cum și cât de repede poți primi proba pentru tratament: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile