Eliberare de celule stem – cum și cât de repede poți primi proba pentru tratament

Numărul bolilor tratate cu ajutorul celulelor stem crește de la an la an. Dacă acum 10 ani se cunoșteau aproximativ 15 boli care puteau fi tratate, în prezent numărul bolilor pentru care eliberarea de celule stem și transplantul sunt singurele opțiuni la viață depășește 80. Cele mai multe diagnostice pentru care celulele stem reprezintă salvarea sunt boli grave ale sângelui precum leucemia sau cancerul, precum și afecțiuni incurabile a căror speranță este doar medicina regenerativă.

Cum sunt folosite eliberările de celule stem în tratarea bolilor?

Celulele stem pot fi folosite în medicina regenerativă pentru piele, ficat, pancreas, sistem auditiv, oase, valve, sistem vizual, miocard și vezică urinară. Astăzi, medicina regenerativă este o soluție inovatoare de tratament care se bazează pe fenomenala capacitatea de multiplicare și diferențiere a celulelor stem în regenerarea țesuturilor sau organelor lezate sau deteriorate din diverse cauze.

Cele mai bune celule stem sunt celulele prelevate din cordonul ombilical al bebelușului deoarece au potențialul terapeutic cel mai mare. În prezent, stocarea de celule stem într-o bancă a devenit un serviciu accesibil pentru părinții care se gândesc la viitorul copiilor și vor să le asigure o șansă la viață în cazul unei situații nefericite.

Cum se eliberează proba cu celule stem?

 

Pe scurt, personalul medical care asistă nașterea copilului tău, indiferent de tipul de naștere cezariană sau naturală, va recolta sânge din cordonul ombilical al bebelușului în punga spcială de prelevare din kitul de recoltare pe care îl vei primi din partea băncii, după semnarea contractului. Probele biologice recoltate sunt etichetate și ambalate în condiții speciale pentru a fi transportate către laboratoarele băncii. Odată ajunse în banca de celule stem, acestea vor fi verificate, efectuându-se testele de laborator necesare, pentru a se stabili dacă proba este viabilă. Proba biologică cu celule stem este transferată într-un tanc de carantină temporară unde rămâne până la obținerea tuturor rezultatelor analizelor bacteriologice și virusologice. Dacă rezultatele sunt pozitive, unitatea este transferată într-un tanc de stocare definitivă, după care vei primi certificatul de stocare.

 

Vrei să afli mai multe despre recoltarea de celule stem la naștere?

În situația în care, copilul tău a fost diagnosticat cu o boală ce presupune un tratament cu celule stem, primul pas pe care îl vei face după ce ai stabilit cu medicul care îl supraveghează pe copil opțiunile de tratament este să anunți banca de celule stem în legătură cu eliberarea probei. Odată transmisă solicitarea de eliberare a probei de celule stem recoltate la naștere urmează completarea documentației medicale din partea echipei care efectuează transplantul pentru a certifica faptul că proba eliberată urmează a fi folosită în condiții medicale conforme cu diagnosticul.

Specialiștii din cadrul laboratoarelor băncii vor pune la dispoziția echipei medicale protocolul de decriogenare, apoi protocolul de transfer al probei de celule stem, precum și protocolul medical de aplicare a probei.Toți pașii transplantului sunt prezentați foarte clar pentru a facilita desfășurarea în condiții perfecte a procedurii.

Înainte de momentul propriu-zis al transplantării, după procesul de decriogenare, proba se va testa și valida din nou pentru a face posibilă procedura de transplantare în condiții de siguranță. Odată ce testele arată că proba îndeplinește toate criteriile de calitate (proba și-a păstrat caracteristicile de celularitate de la momentul recoltării pe toată durata stocării probei în bancă) pentru a putea fi folosită în transplant se trece la următoarea etapă, transplantarea celulelor stem. Eliberarea și transportul probei biologice respective precum și a documentației aferente se vor realiza în strânsă colaborare cu familia.

Cum alegi o banca de celule stem de incredere?

Alegerea unei bănci de celule stem de încredere este esențială pentru ca probele de sânge să fie depozitate în cele mai bune condiții pentru un eventual tratament. Pentru că sângele din cordonul ombilical al nou-născutului este deosebit de prețios, Baby Stem partenerul exclusiv al Cells4Life (Cells4Life are o experiență dovedită în ceea ce privește transplanturile de succes și au dezvoltat tehnologia patentată în lume, care produce mai multe celule decât orice altă bancă din lume), cea mai importantă și cea mai mare bancă de celule stem din Marea Britanie, îți oferă cea mai avansată tehnologie din lume pentru procesarea celulelor stem, TotiCyte.

Această tehnologie unică oferă de cel puțin 3 ori mai multe celule stem viabile în cazul unui tratament față de oricare altă metodă de procesare disponibilă pe piața din România. În plus, probele cu celule stem procesate cu TotiCyte sunt gata imediat pentru tratament, în majoritatea cazurilor neimpunându-se nicio restricție de spălare.

Sângele din cordonul ombilical al copilului tău este extrem de valoros. Permite-i șansa la viață în viitor, alegând recoltarea celulelor stem alături de o bancă sigură, pe care te poți baza în tot ceea ce înseamnă recoltare și eliberare de celule stem în cele mai optime condiții. Viitorul înseamnă inovație în celule stem, înseamnă progresul medicinei regenerative!