Gripa la gravide: Cauze, Simptome și Tratament – Babystem.ro

O răceală sau chiar o gripă este la fel de obișnuită în timpul sarcinii, precum este și la celalalte persoane. Dar ceea ce o face diferită în timpul sarcinii este că nu mai aveți libertatea de a alege din multitudinea de pastile din sertarul dedicat medicamentelor pentru a vă face bine rapid. În acest sens, trebuie să evitați cât mai mult tratamentul medicamentos, iar dacă situația se agravează este impetuos necesar să apelați la medic.

Află cauzele, simptomele și tratamentul gripei pe perioada sarcinii de la Baby Stem.

Cauzele gripei

Gripa este o infecție frecventă a tractului respirator superior. Contrar opiniei populare, gripa nu este cauzată de simpla expunere la temperaturi scăzute sau de faptul că v-ați îmbrăcat prea subțire. Există mai mult de 200 de tipuri de virusuri care duc la dezvoltarea gripei.

Să înțelegem în detaliu cauzele comune ale gripei:

Rinovirusuri: Există mai mult de 100 de tipuri de virusuri care pot provoca o banală răceală. Ei supraviețuiesc cel mai bine în cavitatea nazală. Acești viruși sunt foarte contagioși, dar rareori pot provoca probleme grave de sănătate.

Coronavirusuri: Numai aproximativ șase tipuri de astfel de viruși pot afecta oamenii, în timp ce restul sunt văzuți numai la animale. Aceștia provoacă în principal sindromul respirator acut sever (SARS).

Virusul HPV, adenovirusul și virusul RSV: Aceste virusuri cauzează infecții ușoare și vă pot afecta dacă aveți un sistem imunitar slab.

Simptome gripa la gravide

După cum se știe în mod obișnuit, gripa începe cu o durere de cap sau durere în gât, care va dura câteva zile, urmată de alte semne precum: curgerea nasului care poate deveni mai târziu înfundat, strănuturi, senzația de oboseală, tuse uscată, febră ușoară.

Simptomele sunt comune pentru o gripă indiferent daca este în timpul sarcinii sau în momente normale. Un aspect foarte important este că simptomele dumneavoastră ar dura mai mult în timpul sarcinii, deoarece sistemul imunitar funcționează într-un ritm mai lent. În schimb, răceala nu va trece de placentă și nu va afecta bebelușul.

Remedii naturale

Beți apă

Apa este bună când aveți gripă. Fiind în permanență hidratată vei compensa fluidele pe care le pierdeți din cauza nasului care curge și a transpirației. Femeilie însărcinate trebuie să bea aproximativ zece pahare de apă. Așadar, dacă vă confruntați cu o gripă, beți undeva la 12 pahare de apă zilnic. De asemenea, apa potabilă va limita acumularea mucusului.

Odihniți-vă mai mult

Când aveți gripă, este nevoie de multă odihnă pentru a combate infecția. Încercați să dormiți cât de mult puteți, astfel încât corpul dumneavoastră să se poată concentra pe lupta împotriva bolii și să se înșănătoșească. De asemenea, statul în pat va împiedica răspândirea virusului la alți membri ai familiei.

Apelați la inhalări de abur

gripa in sarcinaCea mai rea parte a unei răceli este un nas înfundat, ceea ce face aproape imposibilă respirația. Puteți scăpa de această problemă cu inhalări ale aburilor. Acestea vor ajuta, cu siguranță, sinusurile înfundate. Adăugați câteva picături de ulei de eucalipt în apă clocotită și inhalați vaporii. Puneți un prosop deasupra capului, astfel încât să acopere și castronul și puteți obține beneficii maxime. Inspirați adânc, dar țineți-vă ochii închiși. Inhalarea ar trebui să vă ușureze eliminarea mucusului.
Dacă simptomele se agarvează, indicat este să te sfătuiești cu medicul tău ginecolog care te va ajuta să rezolvi această problemă fără ca fătul să fie afectat.

Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu două mari bănci de celule stem din Germania și Marea Britanie. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Voteaza Gripa la gravide: Cauze, Simptome și Tratament – Babystem.ro: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele
Încarc...
Articolul face parte din categoriile