Cuprins

Herpesul oral este o infecție foarte frecventă cauzată de virusul Herpes simplex (HSV). Cauzează apariţia unor blistere mici, pline cu lichid, care se dezvoltă în jurul buzelor sau în interiorul gurii. Acestea sunt cunoscute sub denumirea de răni reci.

Ce este herpesul bucal

Herpesul bucal este cauzat de virusul Herpes simplex (HSV). Puteți obține herpes bucal prin contactul de piele cu cineva care are virusul herpesului sau prin împărtășirea obiectelor care au fost în contact cu virusul, cum ar fi lama de ras sau rujul de buze.

De la prima apariţie a infecției cu HSV (infecție primară), virusul rămâne în organismul dumneavoastră pentru tot restul vieții, dar este inactiv. Cu toate acestea, din când în când, virusul poate deveni din nou activ și poate provoca leziuni reci.

Care sunt cauzele apariţiei herpesului bucal

Herpesul bucal este cauzat de virusul herpes simplex (HSV). Există două tipuri de virus herpes simplex: HSV-1 și HSV-2. Ambele tipuri de virusuri pot provoca leziuni la nivelul buzelor și a herpesului genital. Virusul herpes simplex intră, de obicei, în organism, printr-o ruptură a pielii în jurul său în interiorul gurii. Se răspândește, de obicei, atunci când o persoană atinge un obiect infectat prin contactul cu pielea – cum ar fi împărţirea veselei sau a paharului, sărutarea unei persoane infectate sau atingerea salivei acelei persoane. Un părinte care are herpes, adesea răspândește infecția la copilul său în acest fel. Inflamațiile herpesului se pot răspândi și în alte zone ale corpului.

După un anumit timp, în general la 3-4 săptămâni după infectarea cu virusul herpes (de tipul 1 sau 2), organismul uman dezvoltă imunitatea, care îl protejează, în viitor, de recidivele severe ale infecţiei.

Este herpesul bucal periculor pentru bebeluşul în dezvoltare?

Studiile au demonstrat că riscul maximal de infectare a copilului şi de alte complicaţii asociate cu herpes bucal în sarcină, apare în acele cazuri în care simptomele herpesului se manifestă la o femeie care nu a avut herpes niciodată înainte de sarcină şi la care, în pre-sarcină, în sânge nu au existat anticorpi împotriva acestei infecţii.

Cazurile impactului negativ al herpesului asupra dezvoltării sarcinii sau asupra sănătăţii femeilor gravide şi a copiilor nou-născuţi sunt foarte rare. În special, în conformitate cu datele unor cercetări curente, frecvenţa de infectare cu herpes a nou-născuţilor este între 1 la 3000 şi 1 la 60 000 de naşteri ale copiilor sănătoşi.

Modul în care herpesul poate afecta starea de sănătate a copilului nenăscut şi a femeii gravide depinde de termenul de sarcină şi de faptul dacă femeia a contactat cu infecţia înainte de sarcină. Mai jos vom explica aceste lucruri în detaliu.

În cazul în care infectarea se întâmplă în primul trimestru de sarcină, virusul poate conduce la pierderea fătului (avort spontan) sau la formarea la el a unor malformaţii grave (tulburarea formării ochilor şi a oaselor craniului).

Dacă infecţia apare la sfârşit de sarcină, virusul poate conduce:

  • la încetinirea dezvoltării intrauterine a copilului
  • la naşterea prematură
  • la infectarea copilului cu herpes după naştere

La femei, primul contact cu virusul herpes în timpul sarcinii poate provoca leziuni grave ale organelor interne şi poate conduce la moarte. Din fericire, asemenea cazuri sunt extrem de rare.

La femeile care sunt infectate cu herpes înainte de sarcină şi în timpul sarcinii au recidive ale bolii, riscul de infectare a copilului său de alte complicaţii este foarte mic şi variază între 0 şi 4%. Acest lucru se datorează faptului că reapariţia periodică a bolii reînnoieşte imunitatea antivirală care protejează şi pe mamă şi pe copil.

herpes in sarcinaDacă eşti însărcinată şi ai suferit pe parcursul de herpes bucal în sarcina,  este foarte important să discuți cu medicul tău despre riscurile posibile pentru tine și copil. Trebuie să te concentrezi pe sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate, în cazul bebeluşului tău, poate fi făcută prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.Nota pentru Herpes bucal în timpul sarcinii: cum se tratează: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (15 note, media: 3,67 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile