Pot fi însărcinată, chiar dacă apare menstruaţia în timpul sarcinii? Este normal să sângerez regulat, chiar dacă am confirmarea că sunt însărcinată? Acestea sunt printre întrebările frecvente care nasc curiozităţi femeilor însărcinate. Specialiştii Baby Stem îţi vor răspunde în acest articol la toate nelămuririle legate de menstruaţia în timpul sarcinii.

După cum bine ştim, nu putem avea menstruaţie în timpul sarcinii. Totuşi, unele femei au o scurgere vaginală în timpul sarcinii, care seamană cu sângele. Unele chiar suferă de sângerări intermitente, care par se aseamănă cu o menstruație constantă, însă această sângerarea vaginală nu este aceeași cu menstruaţia din timpul sarcinii. Nu se poate să fii însărcinată şi să ai ciclu. Aceste sângerări sunt prezente din cauza unor motive hormonale.

Sângerarea care apare în timpul sarcinii nu elimină stratul protector al uterului, nu durează cât o menstruaţie normală, iar sângele eliminat este mai redus din punct de vedere cantitativ.

Menstruaţia apare doar atunci când nu suntem însărcinate. Cauzată de unii hormoni, în fiecare lună se eliberează un ovul dintr-un ovar. Acest proces poartă numele de ovulație. Dacă ovulul este fecundat de către spermatozoid şi produsul de concepţie se fixează la nivelul stratului intern al uterului (endometrului), femeia rămâne însărcinată. Uterul se pregăteşte pentru sarcină, stratul lui intern devenind mai gros şi puternic vascularizat. Dacă sarcina nu se produce, endometrul îngroşat şi vascularizat, este eliminat prin scurgeri de sânge, iar după o anumită perioadă ciclul menstrual se reia.

Din moment ce ovulul fecundat s-a fixat în mucoasa uterului, sub prezența hormonilor, acest fapt nu se va modifica, iar tu poți uita de absorbante pentru o perioadă.

Care sunt motivele datorate sângerării în timpul sarcinii?

În perioada primelor săptămâni de sarcină nu este neobişnuit ca o femeie să prezinte sângerări, fie şi numai câteva picături. Aceasta sângerare poate fi uneori confundată cu o menstruaţie în timpul sarcinii. Trebuie să ştii că în jur de 20-25% dintre femei au o sângerare vaginală în timpul sarcinii. De obicei, sângerarea în timpul sarcinii nu este egală din punct de vedere cantitativ precum o menstruaţie normală.

Cauzele sângerării în timpul sarcinii pot fi diferite, iar unele dintre ele serioase.

  • O cantitate mică sau doar câteva picături de sânge vaginal, dau semnul că sarcina este prezentă. Cunoscută ca sângerarea de implantare, aceasta se întâmplă când ovulul fertilizat se implantează în peretele uterului, aproximativ la 10-14 zile după concepţie. Acest tip de sângerare apare mai devreme, durează mai puţin, iar sângele este în cantitate mai mică şi are o culoare mai deschisă, roz. Uneori, hemoragia de sarcină poate fi însoţită de crampe abdominale, precum cele din timpul menstruaţiei.
  • Există posibilitatea să sângerezi după un examen Papanicolau, un control vaginal sau după ce faci sex. Acest fapt este cauzat de sensibilitatea colului uterin.
  • În unele cazuri, sângerarea devine ceva serios, cum ar fi un avort spontan sau o sarcină ectopică.

Dacă observi semnale de sângerare pe perioada sarcinii, consultă de urgenţă medicul, chiar dacă aceasta sângerarea nu a fost abundenţă şi s-a oprit. Majoritatea femeilor care prezintă o mică hemoragie în sarcină vor naşte fără complicaţii, însă trebuie să fii consultată de un medic specialist pentru a fi sigură că s-a eliminat o cauză serioasă, iar bebeluşul tău este în afara oricărui pericol.

Noi te asigurăm că poți sta liniștită după naștere. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de recoltare și stocare a celulelor la cele mai înalte standarde și asigură calitatea serviciilor prin colaborarea cu cea mai importantă bancă de celule stem din Germania.

ciclu peste sarcina simptomePentru a fi sigură că bebelușul tău nu va suferi de nicio problema de-a lungul vieții, apelează la recoltarea de celule stem. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi  servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane: trei eșantioane utile fiecărui apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și deține două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, dovadă a profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.roNota pentru Menstruaţia în timpul sarcinii – Află dacă eşti însărcinată în funcţie de simptome: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (18 note, media: 3,06 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile