Sfaturile medicilor privind consumul înghețatei în timpul sarcinii

Sarcina solicită o mare grijă în alegerea alimentelor și în principal a stilului de viață. Cu toate acestea, este esențial să se asigure o alimentație adecvată, dar care îndeplinește și poftele mamei. Femeile însărcinate prezintă adesea pofte alimentare, în special pentru ciocolată, bomboane și înghețată.

Este bună înghețata în timpul sarcinii?

Cel mai iubit desert înghețat și îndulcit, este de obicei făcut din produse lactate cu fructe sau arome adăugate. Înghețata este o delicatesă iubită de cele mai multe persoane. Însă care este indicația de consum pentru femeile gravide? Spre bucuria viitoarelor mămici, ele pot consuma înghețată, dar cu atenție la factorii de igienă, istoricul alergiilor și problemele medicale legate de frig, diabet și obezitate.

Atât timp cât ai aceste precauții în minte și nu te lipsești de substanțele nutritive esențiale, poți din când în când să îți satisfaci această poftă.

Beneficiile nutritive ale înghețatei

Deși înghețata nu este considerat un aliment nutritiv, ci mai mult un produs hipercaloric, totuși există cantități subtile de substanțe nutritive esențiale, cum ar fi calciu, vitamine și minerale.

O porție de 100 g de înghețată de vanilie are 47% grăsimi, din care 70% sunt grăsimi saturate, aproape 42% carbohidrați și aproximativ 6-7% proteine ca constituenți principali ai acesteia. Caloric, o înghețată tipică de 100 g oferă 207 de calorii. În ultimul timp, înghețatele au versiuni mai sănătoase, fără zahăr și pe bază de iaurt sau cocos. În plus, înghețata oferă, de asemenea, vitamine cum ar fi vitamina A și vitamina B12 în cantități moderate. Organismul primește aproximativ 20% RDA de fosfor și 17% calciu esențial dintr-o înghețată de 100 g, ambele fiind importante pentru oase, articulații, alte țesuturi musculo-scheletice și funcționarea corectă a inimii.

Sfaturi pentru femeile gravide

Înghețata din lapte pasteurizat este absolut sigură și poate fi savurată fara griji. Cumpără înghețate vândute de branduri cunoscute și de la magazine renumite care asigură igienă și care respectă datele de expirare. Evită să consumi înghețată din magazine de cartier și târguri, deoarece igiena în astfel de locuri poate fi discutabilă.
Amintește-ți că bacteriile pot crește chiar și în înghețata păstrată în congelator. Poți opta pentru produsele „cu conținut scăzut de grăsimi” disponibile în zilele noastre, precum iaurtul congelat.

inghetata in timpul sarciniiO femeie gravidă care are o alimentație sănătoasă ce cuprinde produse nutritive i se permite cu siguranță consumul ocazional de înghețată. Este important să se respecte măsurile de precauție, cum ar fi igiena, cantitatea consumată și recunoașterea precoce a oricăror probleme care necesită consultare medicală
imediată. Consumul de înghețată te poate feri stresul acumulat în timpul sarcinii.

Știm că viața copilului tău este primordială, de aceea, Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Nota pentru Sfaturile medicilor privind consumul înghețatei în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile