Testul beta hCG este foarte important, el fiind necesar a fi efectuat , indiferent de existenta sângerărilor  la  momentul realizării lui. Hormonul sarcinii, denumit și gonadotropină corionică umană, e frecvent întâlnit sub denumirea de hCG.

Testul hCG se poate face atât prin analize de urină cât şi de sânge.  Ocazional, un test hCG este folosit pentru examinarea sarcinii dacă o femeie urmează să fie supusă unui tratament medical, să fie plasată pe anumite medicamente sau să aibă alte teste, cum ar fi raze X, care ar putea dăuna copilului în curs de dezvoltare. Aceasta se face de obicei pentru a confirma faptul că femeia nu este însărcinată. A devenit practica standard la majoritatea instituțiilor de a examina toți pacienții de sex feminin pentru sarcină folosind un test de hCG în urină sau sânge înainte de o intervenție medicală, cum ar fi o operație, care ar putea dăuna unui făt.

Testarea din sânge este foarte importantă pentru femeile care au efectuat o procedură de RUA pentru că oferă informaţii despre rezultatul procedurii.

  • valoare negativă (de regulă sub 5 m UI/ml) arată lipsa unei sarcini,
  • valoare pozitivă ( de regulă peste 5 mUI/ml) semnifică o sarcină

 

 

Care sunt caracteristicile testului beta HCG

 

Testul calitativ pentru hCG detectează prezența hCG și este utilizat în mod obișnuit pentru a examina o sarcină. Acest test poate fi efectuat de către un laborator, la un cabinet medical sau la domiciliu utilizând un kit de testare a sarcinii la domiciliu. Metodele vor varia ușor, dar pentru majoritatea cazurilor, o bandă de testare este scufundată într-o ceașcă de urină colectată sau expusă la fluxul de urină al unei femei. O linie colorată (sau altă schimbare a culorii) apare în intervalul de timp alocat pentru instrucțiuni, de obicei aproximativ 5 minute. Pentru rezultate corecte ale testelor, este important să urmați cu atenție instrucțiunile de testare. În cazul în care testul este negativ, acesta se repetă de câteva zile. Deoarece hCG crește rapid, un test negativ inițial poate deveni pozitiv în această perioadă de timp.

Testarea cantitativă a hCG, numită adesea beta hCG (β-hCG), măsoară cantitatea de hCG prezentă în sânge. Aceasta poate fi utilizată pentru a confirma o sarcină. De asemenea, poate fi utilizat, împreună cu un test de progesteron, pentru a ajuta la diagnosticarea unei sarcini ectopice, pentru a ajuta la diagnosticarea și monitorizarea unei sarcini care ar putea fi defectuoasă și / sau la monitorizarea unei femei după un avort spontan.

Un rezultat negativ al hCG înseamnă că este puțin probabil ca o femeie să fie însărcinată. Cu toate acestea, testele efectuate prea devreme într-o sarcină, înainte de a exista un nivel semnificativ de hCG, pot da rezultate fals-negative. Testul poate fi repetat câteva zile mai târziu, dacă există o posibilitate mare de sarcină.

Nivelul sanguin al hcG la o femeie cu sarcină ectopică crește de obicei cu o rată mai mică decât cea normală. În mod obișnuit, nivelurile de hCG se dublează la fiecare două zile în primele patru săptămâni ale unei sarcini normale, apoi se reduc la fiecare 31/2 zile cu șase săptămâni. Cei care au sarcini care nu reușesc, de asemenea, vor avea în mod frecvent un timp de dublare mai mare de timpuriu sau ar putea chiar să arate concentrații de hCG în decursul perioadei de dublare. Concentrațiile hCG vor scădea rapid după un avort spontan. Dacă hCG nu se încadrează la niveluri nedetectabile, acesta poate indica țesutul rămas care produce hCG care va trebui eliminat

 

testul beta hcgAi grijă de sănătatea bebelușului tău încă din primele zile de viață și apelează la măsurile de precauție pentru că cel mic să fie în siguranță! Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Seracell este banca numărul 1 în Germania și dispune de două dintre cele mai importante acreditări GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipelor medicale și a laboratoarelor echipate cu o tehnologie de înaltă performanță. Pentru mai multe detalii, vizitează babystem.roNota pentru Testul Beta HCG în timpul sarcinii: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...


Articolul face parte din categoriile

Mămici fericite ne recomandă

emma zeicescu

Au fost 9 luni de provocări, zâmbete, gânduri, lacrimi și speranțe. Vestea că voi deveni mamă a fost cea mai frumoasă. Au urmat apoi planurile de viitor. Am conştientizat și cât sunt de responsabilă de viitorul micuţului nostru și, de aceea, am decis să recoltez cu Baby Stem...

Află povestea ei

adela popescu

Dupa o perioada in care ne-am informat foarte mult, am luat decizia ca pentru siguranta copilului nostru, sa incheiem contractul cu Banca de Celule Baby Stem [...] www.babystem.ro Avem incredere si suntem convinsi ca am facut cea mai buna alegere!

Află povestea ei

amalia enache

O altfel de "valiza", o altfel de calatorie in care pornesc, cea mai importanta de pana acum.Anul acesta de 1 iunie, i-am facut primul cadou copilului meu inca nenascut: kitul de recoltare si stocare a celulelor stem Baby Stem.

Află povestea ei

oana ionita

Inainte să fac această alegere, m-am documentat temeinic şi am ales Baby Stem. De ce? Pentru că stocând [...] se păstrează toate celulele atât de importante în tratamente [...] şi pentru că experienţa Baby Stem [...] este remarcabilă.DA, copilul meu merită ce este mai bun!

Află povestea ei

ioana tiganila

Romania, Liban, Africa de Sud ... Nu conteaza din ce colt de lume venim, nu conteaza culoarea pielii. Important este sa invatam din prezent, ca sa putem construi un viitor mai frumos. Iar viitorul sunt copiii.​​Haideti sa investim, ce gasim fiecare mai bun pe lume, in copiii nostri si in viitorul lor!Noi tocmai am facut un prim pas : am decis sa recoltam celule stem cu Baby Stem.

Află povestea ei

carmen bruma

După multe luni de studiat ofertele de pe piaţă, am decis să aleg Baby Stem. Iată câteva dintre motive: [...] stocarea se face în 3 eşantioane şi este garantată timp de 20 de ani prin asigurarea împotriva falimentului.

Află povestea ei

mirela boureanu-vaida

Aseara am incheiat contractul cu Banca de Celule Baby Stem pentru viitorul si siguranta copilului meu.. Sper sa nu fie niciodata nevoie de ele, dar paza buna trece primejdia rea.. de aceea am apelat la cei mai buni!!Multumesc, Baby Stem!

Află povestea ei

daniel osmanovici

Ce să alegi? Trebuie să alegi? Cum alegi? După ce am trecut în revistă toate ofertele …cu prețuri, metode recoltare, transportator care lucrează și în weekend, durată de păstrare și modalitate de păstrare, modul și modalitatea prin care pot să mă folosesc de ele, costuri înainte, după sau la nevoie am decis să aleg #babystem...

Află povestea lui

andreea banica

Sunt fericita!!! Azi am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, [...] Prelevand celule din cordonul ombilical si stocandu-l [...], stocam mai multe celule care ne pot ajuta, in acest moment, in tratarea a peste 80 de boli. Viitoare mamici, asigurati-va bebelusul!

Află povestea ei

oana roman

Investiţia în viitorul copilului meu este cea mai importantă pentru mine. De aceea am hotărât din timpul sarcinii că voi recolta celule stem. După ce m-am documentat şi am studiat în detaliu mai multe oferte de pe piaţă, am hotărât că Baby Stem...

Află povestea ei

octavia geamanu

In minunata perioada a existentei mele – care-o precede pe cea mai frumoasa 🙂 -, am avut multe nopti nedormite in care am cautat raspunsuri la sutele de intrebari pe care n-ai cum sa nu ti le pui atunci cand urmeaza sa devii mama...

Află povestea ei

raluca culcea

E aproape aici! Gandul ma entuziasmeaza, ma copleseste, uneori ma amuza si alteori ma sperie. Dar in permanenta ma motiveaza! Sanatatea copilului meu e acum cel mai important lucru asadar caut acei specialisti care vor face din sanatatea prichindelului meu un ţel la fel de important...

Află povestea ei

Medicii aleg cu incredere Baby Stem

Contactează-ne pentru a primi o ofertă personalizată și consultanță gratuită din partea specialiștilor noștri.

Termenii si Conditiile

Celule stem
Câștiga un voucher de 1000 EURO pentru orice pachet de recoltare celule stem Baby Stem și premii speciale oferite de Provita (consultație, ecografie, kinetoterapie & masaj). Înscrie-te în concurs completând formularul de mai jos și te vom contacta cu informații despre stocarea celulelor stem! Succes!

Termenii si Conditiile